75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 жовтня 2018 р.

Для вас відкриті наші душі і серця


     Задоволення інформаційних потреб, доступ до знань, до творів художньої літератури шляхом використання ряду ресурсів і служб в рівній мірі всім членам суспільства, незалежно стану здоров’я,  від ступеня працездатності, релігійних, етнічних особливостей – основна місія бібліотеки.    
    Люди з обмеженими можливостями, люди з інвалідністю часто не в змозі скористуватись своїм конституційним правом вільного доступу до інформації, відвідувати книгозбірні, одержувати потрібну літературу, брати участь в роботі  клубів та об’єднань за інтересами…
    Отже, завдання публічних бібліотек полягає в тому, щоб зруйнувати бар'єри і зробити інформацію найбільш доступною і повноцінною для різних груп таких категорій громадян, забезпечити необхідною літературою – художньою та багатогалузевою всіх бажаючих жителів громади.
   Каланчацька центральна бібліотеки і всі філії системи на замовлення жителів громади, які потребують індивідуального обслуговування поза книгозбірнями для людей з обмеженими можливостями, людям з інвалідністю запровадили безкоштовні послуги – бібліотечне обслуговування на дому чи місцем тимчасового перебування.
   Бібліотека надає інформацію про наявність відповідних видань у фонді книгозбірні, оформляє замовлення та доставляє додому чи за іншим місцем тимчасового перебування користувача.
  Таким правом можуть скористатися люди з обмеженими можливостями пересування, люди похилого віку, люди з інвалідністю – будь-який житель Каланчацької громади, зателефонувавши до бібліотеки, надавши свої контакти, замовивши літературу за темами чи конкретних авторів та назви творів, а також узгодити графік відвідань бібліотекарем.
   Каланчацька бібліотека вже обслуговує певну кількість користувачів на дому, бібліотекарі відділу обслуговування відвідують таких людей, носять книжки на замовлення, іноді до списку додають ще кілька книг на власний вибір – це особливо подобається нашим читачам. 
   Ця робота бібліотеки з обслуговування, соціальної підтримки людей з обмеженими можливостями, людей з інвалідністю та люди похилого віку носить назву «Служба уваги та порад». 
  Для більшості стареньких чи людей з інвалідністю  книга – чи не єдиний друг. Вони з нетерпінням чекають бібліотекаря – адже з ним можна поговорити, порадитись, почути слова підтримки, які через життєві обставини, іноді, сказати більше нікому, а так хочеться поспілкуватись...
 Попереду зима з холодом та негодою, з довгими похмурими вечорами, а цікава книжка буде доброю розрадою для душі. А принесуть вам книжки додому на замовлення, на будь-який смак та уподобання наші уважні, приємні в спілкуванні, завжди усміхнені, доброзичливі бібліотекарі.
  Тож, чекаємо ваші запити та замовлення за адресою:  вул. Чорноморська, буд.7, центральна бібліотека, або за телефоном: (05530) 3-11-40. 
  Завжди Вам раді. Ласкаво запрошуємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *