75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

11 жовтня 2018 р.

Заради нас і мирного світання …


Збережемо і примножимо славу мужніх синів України!
 Святкуємо День захисника Вітчизни!  
   До Всеукраїнського свята – Дня Захисника Вітчизни в книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи пройшов цикл масових заходів, який не залишив байдужим нікого з відвідувачів.
   В центральній бібліотеці оформлена інформаційна виставка  «Наш Захисник. Ми хочемо жити в мирі».
   Учасники юнацького клубу «Старшокласник» взяли активну участь в   інформаційному екскурсі «Гідність. Воля. Перемога».
   Разом з відео-гідом відвідувачі в літературно-мистецькій залі помандрували по сторінкам цікавинок «Справжні володарі патріотизму» та «Основа армії – солдат».
   А ще до уваги відвідувачів яскраво оформлена книжкова виставка «День захисника України у фактах».
  При проведенні заходів бібліотекарями відділу обслуговування було наголошено, що назва цього популярного в народі свята – Дня Захисника Вітчизни говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.
   Ведучі заходів нагадали, що згідно з указом Президента України з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а направду всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові, добровольці, волонтери — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над російськими загарбниками. Сьогодні ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності  людям, які захищали Соборність  і незалежність України в XX столітті  і продовжують її відстоювати  в XXI столітті.
    Підчас проведення заходів бібліотекарі неодноразово зауважували, що боротьба за незалежність України продовжується  і зараз. На Сході України, на превеликий жаль, четвертий рік гинуть наші патріоти – воїни української армії та добровольці. Серед загиблих є герої  Каланчацького району. Схилімо голови низько перед пам’яттю  і подвигом славних синів України – Героїв Небесної сотні  і Героїв неоголошеної війни. Вічна пам’ять та слава полеглим Героям України - нашим землякам : Володимиру Серебринському, Олександру Березі, Юрію Іржику!
 Нам невідомі всіх їх імена,
Хто їх чекає, хто за ними плаче,
Де їхній дім, як їм болить війна,
Яке в них серце — щире чи терпляче.
Як страшно їм, коли усе горить,
Коли руїни, смерть перед очима,
І як в бою важлива кожна мить,
Які в них білі крила за плечима.
Нам невідомі мрії й здобуття,
Всі їхні рани, всі слова прощання,
Вони — солдати, що кладуть життя,
Заради нас і мирного світання.
І без імен помолимось за них,
За трошки вдачі світлої, простої.
В час зрад страшних і втрат таких гірких,
І без імен вони для нас герої.
Невідомська Вікторія.
   До Дня захисника України заходи пройшли й в бібліотеках-філія системи.   У Новопавлівській сільській бібліотеці-філії відвідувачі долучилися до цікавої бесіди «Високе звання Захисника України».
   Привільська сільська бібліотека-філія запросила переглянути книжкову виставку «Солдати – захисники – Україні вірні сини».
   Збережемо і примножимо славу наших мужніх героїв!
Нехай і для теперішніх захисників України будуть священними слова українських  повстанців: «Батьківщині будь вірним до загину, нам Україна вища понад усе».
   Слава Героям України !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *