75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

27 червня 2018 р.

Конституція України – наш закон основний


  День Конституції України –  особливе свято, свято державного рівня, свято торжества  закону.
   28 червня 1996 року депутати Верховной Ради на 5-й сесії прийняли головний закон всієї нашої держави - першу Конституцію незалежної і суверенної України.
   Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства.
  Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю. Шлях України позначений високими степовими могилами, руїнами та прекрасними піснями...
   Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має тепер свою державну мову, свої державні символи: Герб, Прапор, Гімн, які уособлюють її історію, її сутність. Золотий Тризуб на блакитному тлі – символ влади.  
  Тризуб  зустрічається ще з часів Київської Русі, зокрема на монетах Київського князя Володимира Великого. Герб – це частина корони, яку носили київські князі. Чому саме Тризуб вважають гербом України? Мабуть тому, що число три завжди вважалось магічним, духовним, в ньому відображено триєдність життя. Це – батько, мати, дитина, які символізують собою силу, мудрість, любов.    Національний прапор України – це жовто-блакитний прапор. Жовтий колір – колір хліба, життя, а блакитний – це колір неба, води, миру. 
  Конституція — це гордість країни, день її прийняття вважається великим святом, тому кожна бібліотека підходить дуже відповідально до підготовки та проведення заходів цього дня.
  До Дня Конституції України центральною бібліотекою проведено цикл масових заходів.  
  Доформлено книжкові виставки «Конституція – гарант незалежності   України»,  «Україно моя, я для тебе на світі живу» привертають увагу всіх відвідувачів бібліотеки. До уваги відвідувачів правовий простір (перегляд)  «Конституція України» цікавий своєю незвичною подачею матеріалу.
 Година інформації «Конституція  незалежної України: історія  свободи» (перегляд презентації) проведена для юнацтва в літературно-мистецькій  залі бібліотеки. Відео перегляд «Один день в історії. День Конституції  України» нагадав відвідувачам книгозбірні про величну подію нашої країни, як це відбувалось…
   В Новокиївській бібліотеці-філії підготовлена тематична викладка «Основний закон нашого життя» та проведена вікторина «Я – українець» для юнацтва села.
    Привільська сільська бібліотека-філія провела аукціон правових знань «Конституція – паспорт Держави» для користувачів середнього шкільного віку та  бліц-монолог «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо» для користувачів старшого віку.
   Гаврилівська сільська бібліотека-філія  запросила учнів старших класів на дискусійну годину «Мої права в моїй державі». Учні жваво обговорювали основний закон нашого життя, сперечалися, висловлювали свої думки та побажання.
   Горьківська бібліотека-філія підготувала книжкову виставку «Конституція – основний закон нашого життя», яка зацікавила і дорослих, і малечу.
   Учасники заходів висловлювали мрії та плани на майбутнє, своє бачення розвитку нашої країни, але в одному були  одностайні «Ми — громадяни України, вам належить її майбутнє. Саме нам утілювати в життя мрії і сподівання попередніх поколінь. Можливо, хтось із нас також стане творцем Конституції України — додасть нову важливу статтю до цього головного документа країни».
  З Днем Конституції України ! Всім миру, добра та злагоди !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *