75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 травня 2018 р.

Читання – твій вибір!


   З метою популяризації читання в молодіжному середовищі та створення позитивного іміджу бібліотеки Каланчацька центральна книгозбірня з 23 до 27 квітня 2018 року провела  щорічний Тиждень молодіжної книги.
    Свято молодіжної книги проходило  під девізом «Читання – твій вибір!».
   Цікаві та різноманітні заходи проведені для молоді – це справжнє Свято Книги та Читання! 
  День перший відзначився двома великими заходами, а саме: бібліотека open- air «Клондайк нових книжок», та  Арт – портретом  «Квітка Цісик – берегиня української пісні». Бібліотекарі з новими, сучасними, цікавими  книжками вийшли в парк селища  і рекомендували  відвідати центральну бібліотеку та ознайомитися з новими надходженнями, провели огляд літератури.
  Акція мала високу ефективність –  бібліотека отримала нових користувачів, до центральної бібліотеки записалися майже 30 юнаків та дівчат.
   А в літературно-мистецькій залі, бібліотекар Маргарита Молдаван ознайомила молодь з життєвим та творчим шляхом  берегині української пісні Квітки Цісик. І хоча  відома співачка прожила  все життя у Сполучених Штатах Америки, та, слухаючи її пісні, мсолодь переконалася, як сильно вона любила рідну Україну. Її голос викликав бурю емоцій та пронизував до глибини душі. Її творчість вкотре довела, наскільки багата наша українська культура.
    В залі звучали відомі пісні цієї прекрасної співачки. Захід нікого не залишив байдужим.
  Другого дня Тижня молодіжної книги на молодь чекав захоплюючий флешмоб стоп-кадр «Читаю! І нехай увесь світ зачекає» . Бібліотекарі Каланчацької центральної бібліотеки презентували потенційним користувачам приємну несподіванку – зустріч-сюрприз «Доставка нових, цікавих, захоплюючих книг на робочі місця».  Кожен підібрав собі книжку до душі, по настрою, уподобанням.
   Виставка-заборона «Читати не можна пропустити», оформлена на абонементі центральної бібліотеки зацікавила всіх відвідувачів, адже кожен мав право поставити розділовий знак там, де вважав за потрібне. Юні читачі центральної книгозбірні прослухали розповідь бібліотекарів про виставку, ознайомилися з представленими на ній книгами,і звичайно ж, винесли свій вердикт: «Читати! Не можна пропустити!» Тепер ми можемо без перешкод будь-коли прочитати всі ці і багато інших раніше заборонених творів, тож радіймо такій можливості і читаймо та насолоджуймося!
   Четвертого дня Тижня молодь мала можливість взяти участь в літературному лото  «Стежками улюблених літературних творів», це  колективна гра-змагання знавців художньої літератури. На початку гри гравці отримали умовні назви своїх команд «Книголюб» та «Бібліоман». Потрібно було підтвердити і закріпити ці назви своїми знаннями, правильними відповідями на запитання. В літературній грі були використані твори українських письменників, давня українська література, народні пісні. Команди проявили кмітливість, показали знання і любов до книг, до читання.
    В читальному залі була оформлена книжкова виставка «Чорнобиль: роки памяті, роки відродження». Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці. Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів. Книги, представлені на виставці залишили слід в серці кожного, хто переглянув запропоновану літературу.
    І останній день Тижня запамятався величезним заходом коктейль-презентацією «Літературний простір Олега  Олексюка».   До зустрічі були оформлені виставки «Славетні імена Херсонщини» та «Літературний простір Олега Олексюка». Головною метою зустрічі  було не тільки знайомство  з творчістю письменника, а й популяризація сучасної  книги, на яскравому прикладі показати, яку роль книга зіграла в житті особистості.
   Олег Васильович цікаво виступив перед молоддю та подарував бібліотеці компакт-диски з розвиваючими іграми.
    В Новопавлівській бібліотеці-філії  в рамках Тижня молодіжної книги проведено фотоконкурс «Читач в об’єктиві!», оформлена книжкова поличка до 100 - річчя від дня народження Моріса Дрюона,  підготовлено літературні news: «Хіт-парад нових книг». Цікаво пройшов поетичний турнір «Джерела української душі!». Година пам’яті «Відлуння Чорнобильських дзвонів» спонукала замислитись кожного над своїм майбутнім.
   Тиждень молодіжної книги пройшов насичено, цікаво, пізнавально.  Бібліотекарі намагалися показати молоді важливість книги в житті кожного. Пропагували нові сучасні книги, знайомили з сучасними письменниками нашого краю. Сподіваємось, що кожен вибрав для себе щось своє і залишив приємні враження про весь Тиждень молодіжного читання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *