75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 травня 2018 р.

Відеоконференція: бібліотеки Херсон - Львів


     
   Про актуальні питання діяльності бібліотек в умовах децентралізації, перспективи розвитку та виклики, які постали сьогодні перед бібліотечними закладами, йшлося 30  травня під час скайп-конференції “Розвиваємо громади, розвиваємось самі. Ініціативи бібліотек, що змінюють життя громади”.
    У заході взяли участь бібліотеки Херсонської та Львівських областей.  Організатори скайп-конференції Херсонська обласна наукова універсальна бібліотека ім. О.Гончара, висвітлили проблеми бібліотек області, які виникли зі створенням ОТГ.
Найбільш гострими питаннями, які потребують першочергового вирішення, учасники скайп-конференції назвали  процедуру передачі бібліотек громадам, систему фінансування закладів, джерела наповнення бібліотечних фондів, методичне забезпечення працівників. Оскільки відповідні законодавчі акти, які мають це врегульовувати, на сьогодні відсутні, стоїть питання про якнайшвидше їх прийняття.
    Бібліотека сьогодні не може стояти осторонь тих процесів, які відбуваються навколо, тому ми раді поділитися своїм досвідом та перейняти кращий досвід своїх колег з Львівської області щодо діяльності бібліотечних закладів в умовах децентралізації. Сьогодні ми говоримо про те, що бібліотеки мають бути центрами громади на селі, культурно-просвітніми та інформаційними центрами, місцем для спілкування і проведення дозвілля. Сьогодні бібліотека пішла набагато вперед. Ми навчилися працювати із сучасним читачем, вивчати його потреби. Ми відкриті для спілкування, для співпраці. Нашими партнерами є влада, освітні та медичні заклади, громадські організації. І це дає позитивний результат.
  Колектив Каланчацької центральної бібліотеки дякує за корисну скай-конференцію і сподіваємось на подальшу співпрацю.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *