75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

27 квітня 2018 р.

Стежками відомих літературних творів



В рамках Тижня молодіжної книги в Каланчацькій центральній бібліотеці відбувся захід  для учнів  9 класів Каланчацької ЗОШ №2  «Літературне лото», колективна гра-змагання  знавців художньої літератури.
   В історії черпаємо мудрість, в поезії – політ думки і дотепність, у математики – принциповість і точність, у філософії – мораль і серйозність, у логіки і риторики – вміння сперечатися. Сьогоднішня гра показала значення художньої літератури. І всі ці знання об’єднує одне прекрасне поняття, ім’я якому – Книга.                   
 На початку гри гравці отримали умовні назви своїх команд «Книголюб» та «Бібліоман». Потрібно було підтвердити і закріпити ці назви своїми знаннями, правильними відповідями на запитання. 
     Ігрові поля оформлені на стенді кольорами державного прапору України.
     Кожна команда отримала  картки з завданням для кожного гравця. 
     Завдання – картка з уривком тексту літературного твору, за стилем та змістом якого гравець мав визначити назву книги та її автора.  Кількість клітин на ігрових полях відповідала числу завдань на картках, призначених для кожної команди. Також для гри заздалегідь оформлена виставка: «Стежками відомих літературних творів», де представлені  книги, уривки з яких були  в завданнях.
  
     Гравці по черзі обирали  собі картки із завданнями, зачитували вголос і за хвилину повідомляли  свій варіант відповіді. Назвавши автора та назву твору, гравець знаходив  книгу на книжковій виставці.
Бібліотекарі, організатори та ведучі заходу - Ольга Качур, Олена Гриценко, Наталя Яковлєва з любов’ю до своєї справи, з любов’ю до книги допомагали гравцям впоратися з завданнями, згадати відомі літературні твори та їх авторів.
Класні керівники – Галина Нігачова та Людмила Скороход підтримували і заохочували своїх учнів. В літературній грі були використані твори українських письменників, давня українська література, народні пісні:
І. Котляревський: «Енеїда», «Наталка Полтавка», Т. Шевченко «Катерина», «Наймичка», «Сон», В. Сосюра: «Любіть Україну», «Осінь», М. Рильський: «Україно моя», М. Гоголь: «Ніч перед Різдвом», «Тарас Бульба»,  О. Довженко: «Ніч перед боєм», Карпенко-Карий: «Сто тисяч», Квітка - Основ’яненко: «Маруся» та інші.
     Команди проявили кмітливість, показали знання і любов до книг. Але кожному з учасників є над чим працювати, адже скільки ще непрочитаних творів, які обов’язково повинна прочитати кожна  людина.  Сподіваємося, що бібліотека назавжди залишиться  штурманом  для своїх друзів у величезному морі книг. І хай завжди вам на допомогу приходить книга.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *