75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

20 квітня 2018 р.

За чисте довкілля !


Вже стало традицією кожного року на початку весни проводити місячник благоустрою.
   Бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи й цього року взяли активну участь в проведенні місячника «Чисте довкілля».
       В центральній бібліотеці оформлено постійно-діючу книжкову виставку «Врятуй  Землі життя !». Для відвідувачів літературно – мистецького зали проведено еко - годину – обговорення «Зробимо нашу громаду чистою», присутні ознайомились з матеріалами, представленими на виставці та з рекомендаційним списком літератури та сайтів у всесвітній мережі інтернет.
    На заході, його учасники разом з бібліотекарем обговорили питання екологічної культури та благоустрою своєї громади особистим прикладом, про необхідність брати участь у Місячнику, Тижнях, Декадах та Днях  екології, прибирання вулиць, паркових зон, прибудинкових територій, висаджувати дерева, кущі, квіти … Й, особливо важливо,  самому ніколи не смітити…
   Масові заходи щодо бережливого ставлення до природи, дотримання чистоти, участь в озелененні та упорядкуванні території проведені в усіх книгозбірнях системи для різних категорій відвідувачів. 
    Крім популяризації літератури та інформації по бережливому ставленню до оточуючого середовища, вихованню екологічної культури, працівники бібліотек безпосередньо взяли активну участь у озелененні, прибиранні та благоустрої своєї громади, а 19 - 20 квітня 2018 року влаштували екологічні десанти.
На екологічні десанти працівники центральної бібліотеки вийшли з великим задоволенням, ентузіазмом та завзятістю, працювали дуже старанно.
  Першого дня  19 квітня влаштували прибирання території біля бібліотеки та будинку культури, висадили дерева та квіти, прибрали опале листя, гілки та сміття…  
  Наступного дня 20 квітня працівники центральної бібліотеки та бібліотеки для дітей разом з працівниками  організацій, шкіл, територіальної громади взяли активну участь в прибиранні паркової зони біля будинку культури.
   За зимній період в парку виявилося багато  сухих гілок, опалого сухого листя, іншого сміття…   Прийшлося добре потрудитися… 


   Приємно бачити результати своєї роботи – зелень, чистота, краса, навіть, дихається краще …
   Акція пройшла успішно, учасники залишилися задоволеними, а паркове середовище вдячне його відвідувачам-прибиральникам. Навколо чисто, гарно, а на душі – приємно та святково! 

     Після екологічного десанту бібліотекарі центральної книгозбірні замилувалися чаруючою красою перших квітів та трави, які так й ваблять око, чарують, притягують…
      Активну участь у Всеукраїнській акції «За чисте довкілля!» взяла Новокиївська сільська бібліотека - філія Каланчацької ЦБС.
    Екологічний десант пройшов з великим ентузіазмом, з натхненням, весело й бадьоро. Бібліотекар філії Світлана Частило разом з активом книгозбірні, активними відвідувачами залюбки прибрали територію прилеглу до бібліотеки від гілок, опалого листя та іншого сміття, висадили дерева, декоративні кущі та квіти.  
  Як зауважила бібліотекар філії Світлана Частило, упорядковування та приведення до належного естетичного стану території  в нашій громаді та довкіллі – це обов’язок кожної людини. Це ознака нашої культури та свідомий обов’язок громадськості».
  Екодесант пройшов під гаслом «Турбота про природу – турбота про самих себе».
     Бібліотекар філії висловила щиру вдячність своїм активним відвідувачам, які прийшли на допомогу –  багатодітній родині  Івкових: батькові Олександру, мамі Ганні, їх дітям – Кірі, Назарчику, Ладі, а ще велика подяка учаснику АТО Кислицькому Віктору,  які не залишилися байдужими, відгукнулися і залюбки попрацювали, адже ми тільки разом можемо зберігати та примножувати красу рідного краю.   Давайте долучатися до заходів благоустрою  не лише під час проведення подібних акцій. А головне, дотримуватись всім відомого вислову: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».
   Всеукраїнська акція «Чисте довкілля» нехай стане нормою нашого повсякчасного життя !!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *