75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 березня 2018 р.

Нові книжки – в очікуванні своїх читачів…



    Нові надходження – свято для відвідувачів ! 
    Минуло лише два місяці року,  а наші  бібліотеки поповнилися вже на 721 книжку, вартість яких майже 50 тисяч гривень. Гарно оформлені, цікаві, для різних категорій та різних вікових груп, художні та різногалузеві, вони змістовно поповнили бібліотечні фонди наших книгозбірень та задовольнять найвибагливіші запити жителів громади на нову сучасну літературу.
    Поповнення надійшло від БФ «Бібліотечна країна» завдяки активній участі та перемозі у Всеукраїнській акції, з обмінно-резервного фонду Херсонської обласної наукової універсальної бібліотеки ім. О.Гончара,  за державною програмою «Українська книга», подарунки з Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, друзів бібліотеки.
   З задоволенням ознайомимо з новими надходженнями в нашому коротенькому огляді.
   Найцікавішими, перш за все для молодіжної аудиторії, будуть культові романи Мартіна Дж.Р.Р. «Гра престолів» у трьох томах та сага Толкіна Дж.Р.Р. серії «Володар Перснів» про гобітів  і орків у п’яти книгах.
   Перелік можна продовжити трилогією А. Ренд «Атлант розправляє плечі», ця письменниця ще мало відома в нашій країні, але глибокий психологізм її творів обов’язково припаде до смаку читачеві.
   Прізвища зарубіжних письменників Амелі Нотомб, Сосьє Жюслін, Річарда Адамса, Джеронімо Стілтон, Ісабель Альєнде, можливо не такі популярні, але твори ними написані варті уваги. Станіслава Лема і Річарда Баха люблять справжні літературні гурмани,  вони мають широке коло своїх поціновувачів, тож запрошуємо завітати до нас і ознайомитися з творчістю перелічених письменників, тим більше, що перекладна література в нашій країні зазвичай високої якості.
    Не поступається в якості і тим більше в популярності новітня українська література.  Кожен роман Л. Дереша, Л. Таран, М. Кідрука, В. Лиса, А.Куркова, Є. Положія, Л. Дашвар, С. Жадана, Кузьми Скрябіна, О.Ульяненка стають мегапопулярними серед читачів, бо розповідають про наших сучасників і наші спільні проблеми, пропонують шляхи їх подолання.    
     Пропонуємо увазі  користувачів одразу три романи Ю. Винничука «Діви ночі», «Лютеція», «Аптекар», цей письменник не потребує особливого представлення, кожен його роман стає переможцем різних літературних конкурсів і улюбленцем читачів.
     Про двох авторів хотілося б зазначити  по особливому – це Сергій Лойко, американський журналіст, який побував в багатьох гарячих точках світу, автор роману «Аеропорт», присвяченого захисникам Донецького аеропорту, який вже побачив світ і привернув до подій в Україні увагу світової спільноти й ось є вже другий роман «Рейс», в якому йдеться про збиття літака  «Boeing -777»  біля  м.Тореза Донецької області 17 липня 2014року і загибель пасажирів, трагедію, яку  спричинили проросійські сепаратисти.    Другий - це історичний  роман «Червоний» авторства А. Кокотюхи, присвячений боротьбі УПА. Головний герой роману потрапляє до рук енкаведистів і замість довічно скніти в таборах, ватажок повстанців Данило Червоний наводить там лад!  Йому,  героєві, єдиному до снаги приборкати  ув'язнених злодіїв. Як це було, розкажуть три свідки:  міліціонер, чекіст і ворог народу. Екранами України вже крокує фільм «Червоний» знятий за цим романом, тож запрошуємо прочитати першоджерело! 
   Шанувальникам фантастики і фентезі пропонуємо прочитати дев’ять книг написаних сімейним тандемом  М. та С. Дяченків –  володарів багатьох міжнародних літературних премій у галузі фантастики, свого часу їх було визнано найкращими фантастами Європи.
    Шанувальникам високого поетичного слова пропонуємо нові збірки відомих поетів І. Драча та В. Герасим’юка.
     Не позбавлені уваги і наші маленькі читачі, до сотні нових, яскравих, пізнавальних книжок з’явиться на поличках бібліотеки для дітей.
     Найперше звернемо увагу на прекрасні видання енциклопедій :  Крим, Волинь, Полісся, Донбас, Галичина, в яких зібрані цікавинки цих регіонів України, народні звичаї, обряди, казки, вбрання…
    Пізнавайте нашу Батьківщину, вона прекрасна!
    Зацікавлять малечу і книги П. Мельника «Дивовижна подорож Соні й Асі до Давнього Єгипту»  і  «Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії».  
    Відкриваймо нові світи разом, друзі!
    Коли  ми називаємо прізвище Астрід Ліндгрен, то одразу в уяві зринає милий чоловічок з пропелером на спинці на ім’я Карлсон і пустотливе дівча Пеппі Довгапанчохи, книжка про неї саме надійшла до бібліотеки, то ім’я Еліонор Портер і її твір «Полліанна» та Сесилії Джеймісон «Леді Джейн» мало відомі читачеві, але обидві книжки присвячені маленьким чарівним дівчаткам, які своїми посмішками і вчинками освітлюють життя дорослих довкола себе. Почитайте їх й ви точно не пошкодуєте за втраченим часом.
    До уваги нашим маленьких читачів також казки народів світу, англійський словник в малюнках, твори класиків дитячої літератури В. Нестайка та Ю.Чеповецького, на яких виросло не одне покоління українських дітей.  
    Пригодницькі розповіді Дж. Стілтон «Відкриття Америки», «Динозаври наступають», «Слідами Марко Поло», «Шахраї в Колізеї», «Таємниця Сфінкса» - це просто захоплююча серія книжок. Три повісті Люсі і Стівена Гокінгів «Джордж і Великий вибух», «Джордж і скарби космосу», «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» не залишать байдужими тих, кого цікавлять загадки космосу.
    Принагідно згадаємо і серію книжок для підлітків В. Рутківського «Джури». На сьогодні бібліотеки вже мають чотири книги, що розповідають про звитягу і мужність козаків і їх зброєносців, учнів  у козацької старшини , саме вони  називалися  джурами, це  були молоді хлопці, які разом з козаками  ходили в походи і брали участь у боях.
    Хотілося б ще привернути увагу маленьких читачів до нещодавно започаткованої серії про дитинство і життя видатних особистостей, наразі маємо чотири книги цієї серії про геніальних вчених Ніколу Теслу і Альберта Енштейна, авторства О. Опанасенко та Ю. Потерянко, американського винахідника і підприємця, засновника всесвітньо відомої корпорації Apple Inc Стіва Джобса та ікону стилю, талановитого модельєра Коко Шанель, які написала  М. Сердюк.
    Увазі  любителів і професіоналів пропонуємо книжки з різних галузей знань – «Словник музичних термінів», альбом репродукцій картин відомої художниці Т. Яблонської, книгу «Чорний лебідь. Про (не) ймовірне у житті» Н. Талеба, «Різнобарвний менеджмент» В. Пекаря, «Від хорошого до величного. Чому одні компанії прориваються, а інші - ні» Дж. Коллінза, «#ЯНеБоюсьСказати: найвідвертіша книга для підлітків» Н. Мельниченко.
     Для того щоб впевнено дивитися в майбутнє, треба добре знати своє минуле, тож до ваших послуг історичні розвідки  Ю. Шаповала «Торкнутись історії», «Корона, або спадщина Королівства Руського», «Донеччина та Луганщина – козацькі землі України» Т. Чухліба і книга, яка висвітлює останні сторінки новітньої історії України – «Добровольчі батальйони», вона присвячена справжнім патріотам і захисникам соборної держави.
   Твори Н. Топської «Батько українського театру»  про життя Марка Кропивницького – видатного драматурга і режисера, керівника й організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора  та  «Українська драма»  О.Вергеліса, розкажуть про українське театральне мистецтво, а «Українське народне вбрання» О. Косміної та «Українська народна іграшка» Л. Герус про нашу автентику і місце серед народів світу.
   Загалом до нашої бібліотечної системи за два місяці  року надійшло  багато цікавої літератури, книжки на всі смаки та уподобання. Літературу обробляє, робить кожну книжку "бібліотечною", ставить на облік, передає в структурні підрозділи та філії бібліотекар відділу комплектування, обробки, обліку та інвентаризації книжкового фонду Каланчацької ЦБС Ірина Добровольська.
   В  короткому огляді все охопити  не можливо, але шановні користувачі, пам’ятайте, що кожна  книжка чекає на свого читача.
   Ласкаво просимо в затишні зали нашої бібліотечної системи!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *