75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 січня 2018 р.

Нові надходження – свято для відвідувачів!


Й знов нові подарунки – чудові книжки від БФ «Бібліотечна країна».
    Вже протягом тривалого часу Каланчацька центральна бібліотека тісно співпрацює з Благодійним Фондом «Бібліотечна Країна», неодноразово брала участь у Всеукраїнських конкурсах й, майже завжди, перемагала.
   Й знов нові подарунки – чудові книжки.
   Днями наша книгозбірня отримала  нові чудові,  захоплюючі книги, це приємна новина та велика радість для наших користувачів та бібліотекарів.
   Добірка книг змістовно поповнила фонд нових надходжень нашої бібліотеки.
   Перегляд літератури вже представлений на огляд в літературно-мистецькій залі центральної книгозбірні й вони зразу ж зацікавили відвідувачів.
    Нові книжки в бібліотеці – це завжди подія, а за нинішніх реалій – взагалі подія непересічна. 
    Щиро дякуємо БФ «Бібліотечна країна» за чудовий подарунок! Бажаємо нашим літераторам, працівникам видавництв невичерпної енергії, аби й надалі  душа творча наших літераторів невтомно працювала на благо нашої рідної України, наших користувачів. Нехай не міліє невичерпна криниця літературного таланту та творчого натхнення, а організаторам акції – нових ідей, нових партнерів, нових креативних задумів та родзинок.
     Щиросердно дякуємо за співпрацю та прекрасні подарунки !
     Представляємо вашій увазі коротенький огляд отриманих книжок.
Біліє самітнє вітрило
В тумані моря голубім!
На чужину чом залетіло?
Лишило що в краю своїм?
Струмінь під ним ясний синіє
Над ним проміння злотом б’є
Воно, бентежне жде борвію
Наче в борвіях спокій є!

Так українською мовою звучить з дитинства усім відомий вірш М. Лермонтова. Друзі, а у вас є можливість читати світову літературу в перекладах рідною мовою? Користувачі Каланчацької централізованої бібліотечної системи таку нагоду мають завдяки Благодійному Фонду «Бібліотечна країна».

    Цього  разу ми отримали багато перекладеної літератури, окрім М. Лермонтова, це вірші О. Блока, роман «Ми» Є. Замятіна і відомих грузинських поетів і письменників. Читачі мають приємну нагоду познайомитися з творчістю  Акакія Церетелі, Манани Менабде і Гурама Одішарія. Ось фрагмент вірша з книги Одішарії «В Сухумі очікується дощ»:                                                         Північ. Дощ.

Дрімаючий пароплав

На губах присмак солі –

Поцілунок моря.

Уявили? Гарно. Образно. Чуттєво...

     До уваги тих, хто цікавиться релігієзнавством  книга В. Плавюк «Духовний кодекс християнина», в якій можна знайти пророчі писання про Месію і роздуми про значення віри в нашому житті.

    Доступний  широкому загалу і роман О. Михеда «Понтеїзм, або 25 оповідань про одне слово», ця книга не про філософську доктрину, яка стверджує, що Всесвіт є ідентичним з Богом, а про людей для яких усе життя перетворюється на гонитву за понтами, за образом якогось іншого себе.

    Любителям шпигунських історій пропонуємо прочитати документальну історію  Ендрю Кука «Сідней Рейлі». Сідней Рейлі, відома і загадкова фігура в історії розвідки ХХ століття. Саме його діяльність настільки вразила Яна Флемінга, що він написав серію романів про супершпигуна  Британської таємної служби Джеймса Бонда, ще відомого як Агент 007.

   Любителі фантастики теж можуть долучитися до кола наших читачів і взяти до рук роман Філіпа К. Діка «Чи мріють андроїди про електричних овець?», до речі він один з найвідоміших творів автора і присвячений симбіозу біологічних форм життя з кібертехнологіями.

    Три твори різних жанрів і  різних авторів,  Еріка –Емануеля Шмітта «Дитя Ноя», Яни Дубинянської  «Листи до полковника», та Маріо  Льйоси  «Хто вбив Паломіно Молеро?», об’єднані однією темою – проблеми підлітків, стосунки батьків і дітей та хиби суспільства і напевне будуть цікаві любителям глибокої психологічної літератури.

    Бібліотека має можливість запропонувати своїм користувачам  твори, як добре відомих так і молодих письменників, як українських так і зарубіжних, серед них А. Багряна, Є. Кононенко, Т. Антипович, Джо Лістік.

    Маємо  цікавинки і для  дитячої  аудиторії. Яскраві, гарно ілюстровані книжки Т. Мельниченко «Чим пахне дитинство», М. Трублаїні «Лахтак», І. Андрусяка «Пінгвінік», корисні і повчальні книжечки Б. Жолдака «Чисті ручки», О. Лущевської «Втеча», Анни та Петра Владимирських «Хлопчик, якого подарували цуцику».

   Безперечно будуть  для малечі пізнавальними і книги О. Ільченка «Жуки, та інші поважні особи» і  Я. Твардовського «Гербарій», написані з метою зробити навчання веселим і цікавим.

     Ласкаво просимо до Каланчацької бібліотеки, книги очікують на свого читача!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *