75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 листопада 2017 р.

Навіки в пам'яті односельців…


    2 листопада 1943 року…   Каланчакцям цієї дати не забути ніколи !
     Черговій річниці визволення Каланчацького району від нацистів  книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи присвятили цикл масових заходів та взяли участь в мітингах, присвячених цій даті.
    Сьогоднішнє покоління народилося, коли  страхіття війни були вже в минулому   -  перемозі  вже  не  один десяток  літ …
    В центральній бібліотеці зібрані документи, фотографії, спогади ветеранів ... 
   Давно відшуміла та страшна війна, а як боляче стає на серці, як воно боляче  стискається …
   Й не тільки спогади, документи, фотографії, фільми роз’ятрюють серце… Дуже не спокійно на душі – сьогоднішні події на сході нашої країни відгукуються страшним болем...  Особливо, коли гинуть ні в чому не винні люди, солдати – захисники рідної землі… й знову в уяві символ «Ніколи знову!»
   День визволення  нашого селища від нацистських загарбників –особливе свято. Це вічне нагадування про те, якою великою ціною заплачено за перемогу, вічний спомин про жахливі події тієї війни, вічне благання миру на землі на всі віки для всіх народів.
   До дня звільнення Каланчака та сіл району від нацистів підготовлено та проведено: в центральній бібліотеці оформлено книжково-інформаційні виставки « Віра в силу Перемоги» та «Ціна української Перемоги»,  перегляд періодичних видань «Сягає думка у минуле», проведено бібліографічний огляд літератури , представленої на них.
   В дитячій бібліотеці проведена патріотична година «Війна і перемога».
   До уваги жителів сіл Каланчацької громади оформлені виставки, перегляди літератури та періодичних видань та проведені інформаційні години «Нам не забути ту війну» для користувачів та відвідувачів Новопавлівської філії, «І став Каланчак вільним…» в Олександрівській книгозбірні, «Полинемо думкою в минуле» в Горьківській сільській філії, «А пам'ять священна» в Пивільській бібліотеці-філії, в Новокиївській книгозбірні «Згадай, Україно, вогненні роки»,  «Тільки пам'ять не сивіє»  в Каланчацькій селищній філії ЦБС. 
    Для учнівської молоді організовано та проведено  патріотичну Годину  „Зростати патріотами своєї Вітчизни”  та Година пізнання історії  «Шляхами війни, шляхами визволення, шляхами перемоги».
   „Визволення рідного селища: незабутні спогади”  за такою темою проведено Годину спілкування для  людей поважного віку.
   Ток-діалог «А ти зміг би повторити подвиг дідусів?» проведено в Каланчацькій селищній бібліотеці – філії.
   В рамках роботи читацького об’єднання молоді «Старшокласник» в жовтні проведено засідання по темі «і з глибини історії йдуть: Від козака…  до сучасного українського солдата», де було розглянуто й питання воїна – визволителя.
    Інтернет – центром  центральної районної бібліотеки складено  для  користувачів  списки сайтів  „Кроки  визволення».
   Мов журавлиний клин, летять роки. Все далі й далі в пам'ять відносить славна мить визволення ...  Пам'ять торкається чорними крилами самого серця  майже кожну родину, будить вдячність і любов до тих, хто захистив нас,  хто здобув перемогу над ненависним ворогом, хто звільнив Каланчак, звільнив район, приніс волю й свободу у наші домівки.
Онукам – подвиги дідів та прадідів в житті слугують прикладом величним!    Пам'ятаймо своїх визволителів !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *