75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 листопада 2017 р.

Ми не забудемо ту зиму…


    В літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки до Дня Гідності і та Свободи проведено низку патріотичних заходів під гаслом «Майдан пам’ятає героїчних сердець височінь !»
Заздалегідь була оформлена книжкова виставка  «Україна – територія  гідності та свободи». Матеріали представлені на ній зразу ж зацікавили відвідувачів. В День Гідності та Свободи проведено Музичні Паузи «Земля роду  нашого»,  Історична хронологія «Ми не забудемо зиму, що нас змінила», Патріотична Година для старшокласників «Україна - держава єдина моя!» та літературно-патріотична подорож в часі «Україна плакала в журбі …», присвячена пам'яті Героїв Небесної Сотні.
Присутні на заходах разом з бібліотекарями пригадали буремні події, які відбулися чотири роки тому, ту зиму, що змінила нас, пригадали й трагічні сторінки, хронологію знакових подій, передивилися фотокадри з Майдану…
Учасники заходів висловили думки, що ці події потрібно детально осмислити й усвідомити, ще довго будемо аналізувати «Майдан, як суспільне явище» й пишатися сміливістю й героїзмом наших патріотів.
Молодь після участі в Патріотичній Годині «Україна - держава єдина моя!» висловилася, що Майдан – це наша незалежність, наше майбутнє, наша єдність. Справжня непідкупна єдність українського народу. А бібліотекар підсумувала: «Маленькою частиною майдану міг стати кожен, саме тут можна було відчути колорит українського народу у справжніх його барвах. Майдан – це свідчення того, що українцям набридло свавілля влади. Український народ вийшов на Майдан захистити свою Гідність і Волю».
Присутня на заході історик, правознавець, вчитель і великий патріот України Галина Дмитрівна Нігачова дала фахову оцінку Революції Гідності дала.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять Небесної сотні. Герої не вмирають. Вони відлетіли в всесвіт, щоб там у світовому безмежжі янгольськими сотнями захищати наш рідний край.
По закінченню заходу - хвилина мовчання за загиблими героями… Ми, схиляємо голови перед їх світлою пам’яттю…
Будьмо достойними наших небесних ангелів! Вічна пам'ять Героям! Горять свічки пам’яті Небесним Ангелам !
В сільських книгозбірнях також пройшли масові заходи різних форм до Дня Гідності і свободи.
До уваги відвідувачів Гаврилівської філії була оформлена книжкова виставка  «Як починався Євромайдан» та проведена історична подорож «Ми не забудемо ту зиму…».
Привільська сільська бібліотека презентувала для своїх відвідувачів книжкову виставку «Гідність та свобода моєї країни» та патріотичну годину «Майдан… Революція Гідності… Небесна сотня…».
Читачам Новокиївської філії було запропоновано взяти участь в патріотичному обговоренні «Як починався Євромайдан…». До заходу було оформлено перегляд літератури та статей з періодичних видань «Від революції Гідності до гідного життя».
Патріотична Година «Майдан та українська національна ідея» проведена для користувачів Роздольненської сільської бібліотеки – філії.
Заходи закінчились на високій патріотичній ноті з поглядом та надією на якомога скоріший мир, на процвітання нашої єдиної незалежної  держави Україна. 
  Учасників заходів розходились прощаючись патріотичними гаслами: «Слава Україні !» та «Героям слава !»


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *