75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 серпня 2017 р.

Україно ! Живи, слався у віках, рідна ненько моя !


     З нагоди найголовнішого свята нашої країни – Дня Незалежності України надсилаємо всім найщиріші, найсердечніші вітання і побажання миру, добра, благополуччя, щедрої долі, сили й наснаги, процвітання нашої рідної неньки – України !
      Святкуємо 26 – річницю  Незалежності України, відколи здійснилася віковічна мрія українського народу – мрія бути вільними, господарями на своїй рідній землі. Ми горді, ми пишаємося своєю землею – багатою, гарною, ніжною та співучою.
    Всім відомо, що з давніх часів Київської Русі наші пращури – українці прагнули волі, мріяли про свободу, хотіли жити вільно і сповідувати свої національні обряди, традиції та звичаї. Така вже історична правда, що українському народові випадало віками боротися за свою волю та свободу й лише у 1991 році народ виборов свою незалежність.
    З того часу, ця історична дата назавжди увійшла в історію нашої держави золотою сторінкою, залишилася навіки в її цікавій та тернистій біографії, започаткувала нову еру в житті українського народу. Ця подія законодавчо закріпила вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної та економічної свободи, зростання та процвітання.
   На долю українського народу випало тяжке випробовування – захищати рідну країну від страшного ворога – тероризму та агресії. Це перевірка за стійкість, на єдність, на патріотизм, на мужність, на згуртованість, перевірка сили й міцності нашої держави.
    З нагоди найголовніших свят – Дня Незалежності України та Дня державного Прапора в бібліотеках Каланчацької централізованої бібліотечної системи підготовлено та проведено низьку патріотичних пізнавальних, діалогових масових заходів, а для  юних читачів ще й пізнавально – ігрові та конкурсні, які просувають літературу, статті з періодичних видань,  інформацію з всесвітньої мережі інтернет про довгий та тернистий шлях, що пройшла наша держава до своєї віковічної мрії – незалежності, етапах розвитку та становлення нашої країни, про тривожне наше сьогодення.
    В центральній бібліотеці оформлено інформаційно - рекомендаційні виставки та перегляди літератури та статей з періодичних видань «Свято кольору та життєлюбства», «Кольори, що дають надію», «Україно моя, я для тебе на світі живу». 
    Для учнівської молоді проведена патріотична  Година з обговоренням  „Україно! Рідна земле моя!» та Година Державності «Цвітуть неначе квіти волі, знамена жовто-голубі» в Каланчацька та Горьківська бібліотеках – філіях. Година спілкування «Краса і велич символів державних» проведена в
Роздольненській бібліотеці-філії.
   Для відвідувачів Новокиївської  книгозбірні  організовано Прес-огляд «Україна. Погляд у життя», а Олександрівські читачі взяли участь в Патріотичній Годині «Україна під зоряним небом».
    В літературно – мистецькій залі пройшла Година знайомств «Краса, що окрилює світ» організована сектором мистецтв та активом  читацького об'єднання «Спілкуймось!»
    Учасники клубу місцевих літераторів  «Дивослово» влаштували виставку – перегляд «Знакові - постаті сучасної української літератури».
     Бібліотеки системи взяли активну участь в проведенні  Всеукраїнського соціологічного дослідження «Патріотичний настрій молоді» та  в обласній національно - патріотичній акції «Ми – Українці».  
   В дитячій книгозбірні для головного свята країни оформлена книжкова виставка «Є така держава Україна»  для учнів 5-9 класів та «Куточок маленького українця»  для дітей 1-4 класів.
    Житиме в віках, славне ім’я твоє, рідно Україно !
Зі святом Вас, з Днем державного прапора та Днем Незалежності України !   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *