75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 грудня 2016 р.

Її доля, її щастя. її душа, її життя – бібліотека !


    Лідія Дмитрівна Лебідь – бібліотекар з величезної літери,  професіонал високого ґатунку, ветеран бібліотечної справи, людина світлої, щирої та прекрасної душі,   людина найбільш поважного віку нашої бібліотечної галузі – святкує свій 90-річний ювілей.   
    Лідія Дмитрівна уособлює собою кращу дитячу бібліотеку Херсонщини другої половини XX століття, наша гордість, зразок великої любові до бібліотечної справи, до книги, до юних читачів та відвідувачів дитячих книгозбірень.
   Народилася Лідія Дмитрівна Лебідь (дівоче прізвище Петрівська)  24 грудня 1926 року в селі Новокївка Каланчацького району, тут пройшло її дитинство, навчання в Новокиївській  школі.
   По закінченні Херсонського культурно – освітнього училища у 1948 році вона за направленням приїхала на роботу в Каланчак й очолила Каланчацьку районну бібліотеку. Лідія Дмитрівна Лебідь – перший спеціаліст – бібліотекар в Каланчацькому районі.
     В  серпні 1950 року,  коли районна бібліотека  для дітей відокремилася  від дорослої, Лідія Дмитрівна, не замислюючись, очолила районну дитячу бібліотеку й пропрацювала там  до кінця свої трудової діяльності.
  Каланчацька районна бібліотека для дітей під керівництвом Л.Д.Лебідь зразу ж стала кращою в Херсонській області.
   Не перелічити, скільком поколінням юних прищепила Лідія Дмитрівна любов до читання,  скільки книжок віддала юним читачам, з скількома учнями обговорили прочитане та поділилися враженнями від прочитаного , скільки оформлено книжкових виставок та проведено масових заходів…  А скільком юним відвідувачам книгозбірні вона дала путівку, відкрила широку дорогу увелике життя завдяки прочитаним книжкам та одержаним знанням !
   Бібліотечній справі  Лідія Дмитрівна віддала кращих 46 років свого життя з одним – єдиним записом в трудовій книжці.
  Все трудове життя  Лідія Дмитрівна працювала з повною віддачею, усіма силами, знаннями,  застосовуючи набутий величезний досвід та з великою  любов’ю до улюбленої справи.
     Портрет нашої колеги постійно прикрашав Дошку Пошани Херсонської обласної бібліотеки для дітей.
   Дійсно, Лідія Дмитрівна Лебідь – наша багаторічна гордість, взірець професіонала – бібліотекаря, людини, відданій бібліотечній справі до останньої краплі сил та знань.
  Для багатьох поколінь бібліотекарів Лідія Дмитрівна стала вчителем, наставником, прикладом до наслідування, прикладом віддати всього себе улюбленій справі.
   Уже багато років Лідія Дмитрівна Лебідь на заслуженому відпочинку. Боляче перенесла вона розлуку з бібліотекою… Перші дні, місяці майже щодня навідувалася до книгозбірні – допомагала, радила, підказувала й, навіть,  робила свої зауваження, потім все рідше й рідше приходила до рідної бібліотеки.
   Зараз вже важко нашій поважній колежанці приходити до книгозбірні, роки дають себе взнаки, накладають свій слід на стан здоров’я та пересування.
   Але ми дуже часто згадуємо й завжди добрим словом,  вдячністю та любов’ю нашу дорогу колегу, прекрасну людину – Лідію Дмитрівну Лебідь.
     Від щирого серця вітаємо нашого шанованого ветерана зі славним 90-річнимм ювілеєм.  Нехай міцне здоров’я, повага від близьких та рідних, всіх оточуючих завжди супроводжує  Лідію  Дмитрівну Лебідь ще багато – багато років !  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *