75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 жовтня 2016 р.

Свято бібліотечної родини


      Свято бібліотечної родини, або як Каланчацькі бібліотекарі Всеукраїнський День бібліотек святкували … 
Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра,
Що в майбуття через минуле кличе.
Бібліотеко …                                                                                 Щиро, тепло, урочисто та гумором святкували Каланчацькі бібліотекарі своє професійне свято – Всеукраїнський День бібліотек!
     Працівників бібліотек району, ветеранів бібліотечної справи, які також були запрошені на свято, гостей щиро привітав Каланчацький селищний Голова Володимир Зінчук.
   Володимир Калинович зупинився на великій та важливій значимості бібліотек в суспільстві та у житті громади. Він висловив теплі побажання та надію на покращення фінансування бібліотек…Тепло привітав бібліотекарів зі святом.
 Селищний Голова вручив гарний святковий букет квітів.
   
   Зі святом колег привітала директор бібліотечної системи Надія Федкевич.
    Надія Василівна зокрема сказала: «Це свято свідчить про глибоку повагу народу, керівництва держави до своєї духовної спадщини,освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства та українського народу. Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства. Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме ви, бібліотекарі, допомагаєте читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Нині бібліотеки є тими інформаційними ланками, які поєднують читачів і управлінські структури, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для населення. Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства. 
   Вітаю, щиро вітаю зі святом, дорогі наші колеги !
 Бажаю всім невичерпної творчої наснаги, міцного здоров’я, великого щастя, благополуччя та успіхів  у  подальшому розвитку інноваційних  ідей в бібліотечній  галузі, в наших бібліотеках.
    Нехай щастям  і  любов’ю наповнюється  кожен  день  вашого  життя, а  праця  на благо жителів району, користувачів, відвідувачів заходів,  приносить  Вам задоволення  і  радість.
    Нехай поступ трудових досягнень кожного буде  все  впевненішим, стратегія розвитку нашої бібліотечної галузі  все  більш  продуманою, інноваційні  здобутки  якомога  вагомішими, а повага читачів, друзів бібліотек, помічників, спонсорів та меценатів – як джерельна вода, чистою і невичерпною !
    Миру, міцного здоров’я, добра, благополуччя, успіхів, радості, щастя, креативу, натхнення,тепла та затишку у Ваших домівках, любові в родині, виповнення всіх мрій та задумів !
   З прекрасним святом Вас – Всеукраїнським Днем бібліотек !!!
 Добрий знак, що Всеукраїнський День бібліотек співпав з величним святом «Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії» прийміть від мене, Надії, цей святковий смаколик !»  та вручила колегам святковий торт".
   Ведуча заходу та головний режисер святкового дійства, бібліотекар Ольга Гавран щиро привітала всіх зі святом – Всеукраїнським Днем бібліотек та запропонувала жартівливу програму – провести свято в формі наради – семінару: звіт та підсумки роботи у 2016 році, планування на 2017 рік, вітання ювілярам 2016 року, яких у нас п’ятеро та посвячення в бібліотекарі – двох нових працівників. А ще – другий випуск «Чисто News - по Каланчацьки».
    Для звітування слово надала директору бібліотечної системи. Надія Федкевич розповіла про успіхи та досягнення бібліотек у поточному році. Зокрема нагадала про перемоги. Адже в січні 2016 року Каланчацька центральна районна книгозбірня перша та єдина серед районів Херсонщини одержала перемогу в конкурсі УБА за підтримки Європейського Союзу «Слухай, читай, дізнавайся в Пунктах Європейської Інформації в бібліотеках» за програмою «Еразмус +» Відкрила Пункт Європейської Інформації та налагодила його роботу. А ще одержала подарунки, це – бібліотечка книг, електронна книжка та інформаційний стенд.
    У червні – VI  обласний фестиваль молодіжного читання та права «Відкрий свою книгу!» -  перемога  за проектом «Поділись любов’ю до України!». Подарунки – диплом та книжки.
    Вересень 2016 року – Х ювілейний обласний фестиваль «Бібліотечна палітра Херсонщини» - 1 місце за перемогу в конкурсі інноваційних ідей. Нагорода – диплом, планшет, два сертифікати на книжки.
   Протягом 2016 року бібліотеки району взяли активну участь в районних турах Всеукраїнських конкурсів та акцій, обласних акціях, конкурсах та фестивалях :  Всеукраїнський конкурс «Кращій читач року – 2016»,  обласний конкурс «Світ дитинства, захищений правом», обласний проект «Профі@квест», обласна патріотична акція «Герої XXI століття»,  Всеукраїнська акція «Навколо портрета Каменяра»,  Всеукраїнське соціологічне опитування «Михайло  Грушевський – політик світового значення», обласні конкурси інновацій для районних та сільських/селищних бібліотек,  обласний конкурс на кращий сценарій патріотичного спрямування, власний конкурс «Моє захоплення» …


   За підсумками участі в конкурсах, акціях та фестивалях було нагороджено дипломами та подяками кращих працівників бібліотечної системи.
  В поточному році відсвяткували свої ювілейні дні народження Світлана Красновид, Ольга Качур, Ірина Добровольська, Людмила Руда та Юлія Демченко.
    Ювілярів тепло привітала директор бібліотечної системи Надія Федкевич. Воназокрема сказала: «Прийміть найщиріші вітання  з  Днем Вашого народження, з прекрасним ювілеєм ! Й нехай у вас всіх – різні ювілеї – юні, солідні та поважні …  Але, скільки б Вам не було років,  в серці у кожного повним цвітом буяє весна, ароматом стиглих дарів садів наповнюється серце й, золотом квітуча осінь  ледь-ледь торкається  думок та почуттів...
      Прийміть найщиріші, найтепліші  вітання! Ви – не просто гості свята, ви – господарі, ви – золотий фонд бібліотечної системи, ви – ювіляри !
 Вам –  свята – щоденного, вам -  тепла – нескінченого,  радості – без меж, благополуччя - цілковитого,  поваги та шани  - від всіх оточуючих !»
     Для наших ювілярів була підготовлена спеціальна конкурсна програма – цікава, захоплююча… Море веселощів, жартів, гумору, квітів, подарунків та ще й – на честь ювілярів, майже, феєрверк !
А директор  ЦБС вручила ювілярам подяки за довголітню сумлінну працю та подарунки.
   «Розбавив» святкове дійство  «Чисто News - по Каланчацьки» Випуск № 2.  Оплески… оплески…оплески…
А далі відбулося посвячення                                               в бібліотекарі…
   Методист бібліотечної системи Валентина Бабічева високо професійно провела цей бібліотечний обряд.
   В наш колектив влився свіжий потік сил в бібліотеках Новоолександрівській –Тетяна  Олександрівна  Клімачова  і Гаврилівській – Галина Леонідівна Журинкіна.  Для них Валентина Андріївна провела випробувальні конкурси. Бібліотекарі – початківці з успіхом справилися з завданнями.
  А директор бібліотечної системи привітала колег зі святом та вступом в бібліотечну родину. Надія Василівна сказала: «Шановні наші початківці – бібліотекарі  - майбутні аси бібліотечної справи ! Вітаю вас з вступом в нашу дружну, освічену, креативну, затишну, теплу бібліотечну родину !
    Ви витримали всі перевірки,одержали  настанови…

    Ми надіємось, що ви ввіллєтеся в наш колектив…й наступного свята – Всеукраїнського дня бібліотек - 2017 за гарні справи, перемоги – будете нагороджені Грамотами, дипломами, цінними подарунками та путівками на кращі курорти світу… Прийміть бібліотечні подарунки ! З прекрасним святом Вас –     Всеукраїнським Днем бібліотек !!!»  
  Ігри, конкурси, веселі замальовки вміло, цікаво провела ведуча святкового дійства, головний режисер заходу, бібліотекар  Ольга Гавран.
Бібліотекарю !   Вклоняюсь Вам  доземно
Перед  великим  іменем  твоїм.
Вже  проростають  ті  маленькі  зерна
Під  поглядом,  як сонце золотим.
Бібліотекарю !  Ти   -   наче  нездоланність !
Крізь  все  просієш іскру  доброти,
Щоб  засвітить  у   серці   читачеві
Вогонь  священний  розуму  й  краси !
 Зі святом, з Всеукраїнським Днем бібліотек, дорогі колеги, друзі, відвідувачі !!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *