75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 серпня 2016 р.

Приємна подія - чергова нагорода !

   Приємна  новина !
Сьогодні у величний день  -  День Державного Прапора України Каланчацький селищний Голова Володимир Зінчук та секретар ради Світлана Харченко тепло та зворушливо привітали кращих людей своєї громади – працівників різних галузей, керівників підприємств та організацій з святами – Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України.
   Серед нагороджених й  директор Каланчацької централізованої бібліотечної системи Надії Федкевич.  

  До речі Надія Василівна вже вдруге удостоюється такої високої нагороди від місцевої влади. Вперше Знак «Кращій працівник культури селища Каланчак»  Надія Федкевич отримала ще у 2004 році на святі,  присвяченому 110 –річниці селища. У далекому 2004 році Надія Федкевич  перша та єдина серед районів Херсонщини отримала Грант Посольства США в Україні «Інтернет для публічних бібліотек LEAP» -IV в сумі 15 тисяч доларів США з рук Посла Джона Гербста та разом з колегами відкрили інтернет – центр з наданням вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет…
   Після того пам’ятного дня на рахунку Надії Василівни вже шість міжнародних грантів,  багато гарних справ, які прославили Каланчак  на увесь світ, вивели Каланчацьку централізовану бібліотечну систему на міжнародний рівень.
А саме,  в грудні  2009 року Надія Федкевич взяла участь  в  конкурсі  Міжнародних наукових  досліджень та обмінів (IREX) за програмою „Бібліоміст” та виграла перша  та знов  єдина серед районів Херсонської області  Грант фонду Білла та Мелінди Гейтс – 15 коп’ютерів  з принтерами та сканерами і  відкрила центри вільного  доступу до мережі Інтернет в  Каланчацькій центральній районній, районній бібліотеці для дітей, Мирненській та Новопавлівській філіях ЦБС.
    В 2010  році  взяла участь в конкурсі серед переможців попереднього конкурсу  «Експериментальні  системи”  та перемогла одна з трьох бібліотек України та виграла для Новокиївської  бібліотеки - філії ЦБС 4 комплекти комп’ютерного  обладнання.
    За результатами Всеукраїнського конкурсу розвитку місцевих громад  одержала особисту перемогу у другому етапі ініціативи "Лідер бібліотечної справи -II" серед фіналістів конкурсів програми "Бібліоміст" Міжнародної програми "Глобальні бібліотеки" Міжнародного благодійного фонду Білла та Мелінди Гейтс за проектом  «Бібліотека звітує перед громадою». В рамках  впровадження проекту бібліотека одержала нове сучасне мультимедійне обладнання та цифровий фотоапарат на суму $ 1000 США.  Була нагороджена творчою 10-денною поїздкою до бібліотек Польщі.
   Дуже багато інновацій. При центральній  районній бібліотеці створено та активно працює сектор мистецтв, який об'єднав  талановитих людей району: вишивальниць, художників, майстрів прикладного  мистецтва. Для них  постійно проводяться виставки, презентації, цікаві зустрічі.
     Підготувала та видала власним коштом альбом умільців  «Сузір’я талантів Каланчацького краю!»
         За її ініціативою започатковано літературний  клуб «Дивослово» для  тих, хто випробовує своє перо, в його рамках проводяться презентації літературних надбань, вечори – портрети та літературні вечори, створено в мережі інтернет бібліотечний блог «Каланчак літературний». Підготовила матеріали першого номеру альманаху «Каланчак літературний», який побачив світ у 2014 році. 
      Разом з колегами створила два бібліотечні блоги у всесвітній  мережі  Інтернет «Блог Каланчацької ЦБС» та «Каланчак літературний»  за адресами:    http://kalanchakcbs.blogspot.com ,  http://kalanchaksk.blogspot.com  по 20 тематичних сторінок у кожному, які налічують більше 300 дописів та які переглянули більше 130 тисяч відвідувачів з усього світу. Бібліотечні блоги  постійно  поповнює  новими актуальними дописами, активно просуває краєзнавство Каланчакского району у світовому інформаційному просторі та веде сторінку Каланчацької ЦБС у світовій інформацій мережі.
  Нею написано до всеукраїнських, обласних та районних газет та журналів 230 статей, дописів, заміток, інформацій, повідомлень тощо.
   За її ініціативою та при безпосередній участі вперше на Херсонщині  відкрито музейну експозицію розвитку бібліотечної справи  в районі  „Бібліотеки  історія  жива ...”.  А до 100-річчя Каланчацької бібліотеки  написаний та видрукуваний  «Літопис бібліотечної справи в районі:  1912 – 2012». Створено бібліографічні покажчики  «Історія Каланчацької бібліотеки  на сторінках періодичних видань. 1967 – 2012 рр»,  який налічує 705 дописів та «Історія Каланчацької бібліотеки на сторінках періодичних видань. 2013 -2015» 130 статей. 
    В 2012 році за її ініціативою та при безпосередній участі наша бібліотека включилась в Міжнародну Акцію «Читаем Расула Гамзатова», в якій взяли участь бібліотеки Росії, України, Естонії, Латвії, Литви, Молдови, Вірменії, Таїланду та інших країн світу. Переможцями було визнано десять бібліотек різних країн світу, серед яких одна бібліотека з України –  Каланчацька ЦБС Херсонської області.  Подарунками є цифровий фотоапарат та книга спогадів Расула Гамзатова.
   У грудні 2015 року Надія Василівна  взяла участь у Всеукраїнському конкурсі Української Бібліотечної Асоціації та Європейського Союзу «Все про Європу: слухай, читай, дізнавайся в Пунктах європейської інформації в бібліотеках» за програмою «Erasmus+»,  написала проект та перемогла знов одна серед районних бібліотек Херсонщини. В березні 2016 року в Каланчацькій центральній районній бібліотеці створено Пункт Європейської Інформації, активно працює, інформує громадськість району про Європейський Союз, країни Євросоюзу та євроінтеграційний процес України у Європейську  Спільноту.
    Колектив бібліотечної системи дуже творчій та працьовитий, постійно в пошуку, безліч нових й нових інновацій, перемог…
   Є чим пишатися колективу Каланчацької ЦБС     та його директору…

    Вітаємо Надію Василівну з черговою нагородою ! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *