75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 квітня 2016 р.

Літературна с карбниця квітня


    Й знов місцеві літератори діляться з друзями – поетами своїми новими доробками та знайомляться з творчістю  світових письменників та поетів – ювілярів місяця в стінах Каланчацької центральної районної книгозбірні.
   Чергове засідання читацького об’єднання  місцевих літераторів «Літературна скарбниця квітня» було присвячене творчості  українських та світових письменників – ювілярів. 

   Ірина Добровольська, бібліотекар, керівник  клубу любителів та шанувальників літературного слова «Дивослово» коротенько ознайомила  присутніх з життєвим та творчим шляхом  відомих письменників та поетів  А.Шияна, якому виповнилося б 110 років,   Ш.Бодлера, якому відзначаємо 195 років, О.Іваненко – 110 років та  М.Гумільова було б 130 років з дня народження. 
Місцеві літератори використали чудову нагоду – ближче ознайомитися з життям і творчістю Шарля Бодлера і Миколи Гумільова.
Микола Гумільов… Його трагічна доля мало кого залишить байдужим.  Талановитий поет, теоретик і практик акмеїзму, літературний критик та перекладач. Чоловік Анни Ахматової. Батько Лева Гумільова. Розстріляний в 1921 році, під надуманим приводом.
«Священные плывут и тают ночи,
Проносятся эпические дни,
И смерти я заглядываю в очи,
в зеленые, болотные огни».
Близько до серця сприйняли присутні рядочки французького  поета, літературного  критика та перекладача  Ш. Бодлера, з вірша «Альбатрос»: Поет, як альбатрос – володар гроз та грому,
Глузує з блискавиць, жадає висоти,
Та вигнаний з небес, на падолі земному
Крилатий велетень не має змоги йти.
    А чого вартий  пристрасний  « Гімн  красі» :
 Красо!  Чи з неба ти, чи з темної безодні –
В твоєму погляді – покара і вина… 
   На засіданні клубу його учасники  здійснили подорож-знайомство з  літературною Європою і ознайомилися з літературними тенденціями сучасної європейської літератури.
   Залюбки переглянули  виставку «Made in Europe».      На виставці були представлені твори італьських письменників У Еко та І. Звево, французьких майстрів літературного слова Ф.Бегбеде, Ж.-М.Ле Клезіо та М. Уельбека, австрійського письменника Е. Єлінек, швейцарця А. Крістофа, норвежського літератора Ю. Несбью, іспанця А.Перес-Ріверте,  датчанина П.Хьоч, німецького літератора П.Зюскінд.
   А далі учасники літературного об’єднання перейшли до своїх нових літературних надбань. Свої нові гумористичні твори з великим натхненням читала Любов Радіонова. Одноклубники обговорили її твори, надали свої зауваження та побажання.
   Своїми новими літературними знахідками поділилися Галина Нігачова, Любов Радіонова, Валентина Данько, Лариса Смолієнко, Володимир Войтюк.
    А життя триває, з’являються нові й нові плани, нові творчі задуми, які обов’язково будуть втілені в нових літературних надбаннях та оприлюднені для колег – одноклубників на наступних засіданнях творчого об’єднання…


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *