75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

20 серпня 2015 р.

Так було …


      Рідко проходить день, тиждень, місяць, щоб Каланчацька центральна районна бібліотека не отримала в дарунок книжки. Особливо цінними для книгозбірні є подарунки авторів зі своїми автографами.

   Свій двотомник  «Так было …» подарував бібліотеці учасник Великої Вітчизняної війни, наш земляк Микола Михайлович Пастернак.
    Народився Микола Михайлович першого січня 1923 року в селі Кулешів Погребіщенського району Вінницької області. В 1941 році закінчив Немирівське педагогічне училище, а в 1942 році – Дніпропетровське артилерійське училище й  зразу пішов на фронт.
   З 1942 по 1944 рік М.М.Пастернак воював на фронтах Великої Вітчизняної війни. В 1951 році Микола Михайлович закінчив Челябинський педагогічний інститут, на історичному факультеті.
   М.М.Пастернак захоплюється музикою, у 1965 році закінчив Херсонську музичну школу  по класу Баяна.
    Трудовий стаж Миколи Михайловича складає біля 60 років, працював на совість, для людей, для рідної країни.
     Двотомник «Так было…» охоплює великий проміжок часу, це спогади автора про події Великої Вітчизняної війни – пережиті самим Миколою Михайловичем та події сьогодення – очима автора. В книжках висвітлені індустріалізація, колективізація, культурна революція, голод 1932 – 1933 рр та 1946 -1947рр та багато іншого. Ця книга, як пише  сам автор, - «своєрідний короткий звіт-конспект про пройдене та побачене», щоб сьогоднішні та майбутні покоління не тільки пам’ятали події далеких часів, але й берегли пам’ять свої пращурів й учились у них патріотизму, уміли самостійно робити вірні висновки».
    Книжки написані просто, цікаво, доступною мовою. Двотомник буде цікавим, знадобиться всім, хто цікавиться історією Великої вітчизняної війни та післявоєнного життя.
   Каланчацька центральна районна бібліотека, наші читачі та відвідувачі масових заходів щиро дякуємо Миколі Михайловичу Пастернаку за дуже гарний та цінний подарунок та бажаємо міцного здоров’я, довгих щасливих років життя, вдячних читачів та й надалі великої сили та натхнення на ниві патріотичного виховання дітей та молоді.


2 коментарі:

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *