75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 березня 2015 р.

Каланчацькі книгозбірні – до ювілею Ліни Костенко.



     Ліна Костенко – жива легенда  сучасності, гордість України !
     Бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи  до славного ювілею української поетеси Ліни Костенко підготували  літературні читання «Поетичний камертон Ліни Костенко».
     Ліна Василівна Костенко,  видатна українська поетеса, геніальна, неперевершена, особистість з великої літери, жива легенда сучасності, сьогодні святкує свій 85 – річний ювілей й ми святкуємо разом з нею.  У нас у кожного на столі збірничок її віршів – наших улюблених поезій.
     В книгозбірнях нашого Каланчацького району читають, слухають, милуються, насолоджуються її поетичним даром, обговорюють та радять іншим зазирнути в поетичні збірнички величної поетеси нашої сучасності, яку з гордістю називають в народі  «Живим класиком української літератури».
     Її творчість – велике, глибинне, невичерпне, справжнє джерело живих, яскравих, життєстверджуючих цитат, яких цитуй - не на цитуєшся, милуйся - не намилуєшся, слухай – не слухаєшся !
    Її  яскрава поетична мова випромінює якусь незбагненну привабливу силу, від якої не відірвати погляд, думки, почуття, вона захоплює, заполоняє душу і серце своєю величною красою і мудрістю, вишуканістю поетичного вислову.
   Ліну Костенко знають, люблять і обожнюють мільйони людей в Україні. Ми горді, ми пишаємось, що на нашому українському поетичному небосхилі зійшла й променіє усіма поетичними барвами нова, яскрава зірка – Ліна  Василівна Костенко.
    До славного ювілею Ліни Костенко в центральній районній бібліотеці пройшли поетичні читання «Поетичний камертон Ліни Костенко», в програмі яких літературні години «Я вибрала долю сама», буктрейлер „ Крізь роки і печалі”, музичні хвилинки „Ліна Костенко „Моя любове”,  „Ліна Костенко  „Душа”  та слайд - шоу поезій  „Послухаю цей дощ”, „І все на світі треба пережити”, „Я дуже тяжко вами відболіла”.
    В літературно – мистецькому залі оформлено виставку - портрет  «Пам’ятайте,що на цій планеті,
Відколи сотворив її пан Бог,
Ще не було епохи для поетів,
Але були поети для епох».
   Актив бібліотечного об’єднання  любителів та шанувальників літературного слова «Дивослово» організував та провів для відвідувачів центральної районної книгозбірні  День інформації  „Я вибрала долю сама”.
   Бібліотекарі сільських та селищних філій – активні популяризатори творчості  Ліни Костенко, в книгозбірнях оформили виставки, перегляди  та тематичні полиці «І день, і ніч, і мить, і вічність…», «Читаємо Ліну Костенко», «Творчість Ліни Костенко – всім жителям громади», «Вечірнє сонце.  Дякую за день …», «Ліна Костенко – жива легенда  сучасності», «Видатна українська поетеса – Ліна Костенко» та  інші.
     Юні шанувальники творчості Ліни Костенко взяли участь в обласному фестивалі виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко» в двох категоріях – конкурсі читців /декламування поезії Л.В.Костенко/ та конкурсі художників /ілюстрації  творів Л.В.Костенко /. Це і малюнки аквареллю, і малюнки кольоровими олівцями, і пластилінові ілюстрації.  Наші переможці: Каріна Гюрджан - учениця 8-Б класу Каланчацької ЗОШ № 1 /ілюстрація до до вірша Л.Костенко  "Крила"/, Ліза Біляк з 4-А класу /ілюстрація до вірша "Пісенька - весняночка", Даша Тихонюк - учениця 4 - А класу /ілюстрація до вірша "Здивовані квіти" - всі учні Каланчацької ЗОШ I-III ступеней № 1.  Вітаємо юних переможців !
   Конкурси пройшли дуже цікаво, захоплююче, адже взяти участь в них виявилось дуже багато дітей та підлітків. Районною бібліотекою для дітей до фестивалю оформлено перегляд поезій Ліни Костенко та творів про її життєвий та творчий шлях «Віддай людині крихітку себе, за це душа наповнюється світлом!»   По закінченні конкурсу оформлено виставку ілюстрацій творів Л.В.Костенко «Поезії Ліни Костенко – очима юних художників».
     За рекомендацією методичного кабінету бібліотечної системи в  більшості сільських книгозбірень проведено цикл різноманітних заходів - поетичний зорепад "Маю тільки небо над собою, маю тільки душу при собі…", на які завітали не тільки постійні відвідувачі бібліотек, а й пересічні жителі місцевих громад.
     Не випадково, що наша геніальна поетеса - Ліна Костенко народилась саме ранньою весною, коли просинається природа, оживає все навкруги, починає на повну силу вирувати життя… Вона всією своєю творчістю, своїм героїчним життям утверджує - Життя, Мир, Добро, Красу !   
        Сьогодні ми признаємося в любові Ліні Василівні Костенко – Берегині нашої духовності.
                 Вітаємо, від щирого серця, вітаємо нашу улюблену         поетесу Ліну Василівну Костенко з Днем народження  з побажаннями  миру, добра, благополуччя, нових і нових   поетичних життєстверджуючих рядків !!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *