75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 жовтня 2014 р.

Роки війни – століття пам’яті !


       70 – річчю визволення  України  від фашистських загарбників книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи присвятили цикл цікавих заходів.
       Ми народились, коли  страхіття Великої Вітчизняної війни були вже в минулому   -  перемозі  вже  не  один десяток  літ …
       Документи. Фотографії. Спогади ветеранів ...                                      Як далеко та страшна війна, а як боляче стискається серце й не тільки спогади, документи роз’ятрюють  серце… Не спокійно на душі – сьогоднішні події на сході нашої країни відгукуються страшним болем... й приходить на думку символ «Ніколи знову»…       День визволення  України  від німецько-фашистських загарбників - особливе свято. Це вічне нагадування про те, якою великою ціною заплачено за перемогу, вічний спомин про жахливі події тієї війни, вічне благання миру на землі на всі віки.        Усе далі і далі відходять ці грізні роки війни, але дні  переможної ходи визволення рідної країни назавжди залишаться в пам’яті народній, в архівах, музеях, бібліотеках  -  символом героїчного минулого, символом пам’яті по загиблим воїнам – визволителям, ветеранам, які  поступово один за одним уходять у вічність ...

       До цієї дати в бібліотеках Каланчацької централізованої системи проходять цикли заходів, присвячених цим подіям, вшануванню пам'яті героїв, які полягли в боях за визволення району, області, країни, ветеранам війни, які ціною неймовірних зусиль зуміли витурити ворога з рідної землі і титанічною працею відбудували мирне життя.

      В літературно – мистецькій залі центральної районної бібліотеки, в бібліотеках – філіях оформлено книжково – ілюстративні, фактографічні та фотовиставки  «Пам’ять – загиблим, шана – живим !», «Роки війни – століття пам’яті». «Вони  вірили   у   Перемогу,   вони  перемогли!»«Час схилити  голову»«Війна на сторінках художніх творів», виставка – експедиція: «Моя родина і та війна» /Фото та прес-огляд/, „Пам’ять не знає  сивини”, «Полум’я пам’яті  у наших серцях".
     Для молоді проведено патріотичні уроки  пам’яті «Знов білим цвітом вкрилися сади і знов приходить свято Перемоги» та «Пам’ять серця, пам’ять сивини, пам’ять тих, хто не прийшов з війни", літературна година  «І пам’ять серце згадкою торкає», літературно – інформаційні 30-ти хвилинки «Пам’ять – загиблим, шана – живим !»    та  «Тих днів не змовкне слава».

      Проведено літературно – тематичний вечір «Земля могутня силою батьків»  по книжці члена Національної  спілки письменників України, члена Національної спілки журналістів України  Марії Йосипівни Баліцької для членів читацького  об’єднання за інтересами «Спілкуймось!» та користувачів  Новопавлівської сільської бібліотеки – філії.
      Відділом вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет складено тематичний список сайтів «Онукам–подвиги дідів в житті слугують прикладом величним».
      Представлена користувачам фотовиставка "То пам'ять стає при свічі..." особливо зворушила відвідувачів, адже юні читачі знайшли на стенді фото своїх дідусів та бабусь, дорослі відвідувачі - своїх батьків, які пройшли нелегкими дорогами тієї страшної війни, брали участь в визволенні нашого району.
       Мов журавлиний клин, летять роки. Все далі й далі в пам'ять відносить славна мить.  Пам'ять торкається чорними крилами самого серця, будить вдячність і любов до тих, хто захистив нас,  хто здобув перемогу над ненависним ворогом.
             Пам'ятаймо  своїх  визволителів !  




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *