75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 серпня 2014 р.

Живи, Україно, щаслива в віках !


        Ти будеш жити Україно,  країно щастя і добра !

     З нагоди найголовнішого свята нашої країни – Дня Незалежності надсилаємо всім найщиріші, найсердечніші вітання і побажання миру, добра, благополуччя, щедрої долі, сили й наснаги, процвітання нашої рідної неньки – України !


      Ми відзначаємо вже 23 – річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія нашого народу – бути господарями на своїй рідній землі, ми пишаємось своєю землею – багатою, гарною, співучою, прекрасною та чарівною українською землею.
        Ще з давніх часів Київської  Русі наші предки – українці прагнули до свободи, жити вільно і сповідувати свої традиції, звичаї та обряди. Так складалося віками історії, що нам випадало віками боротися за свою волю та свободу й лише у 1991 році, нинішнє покоління вибороло свою незалежність.

Ця визначна дата навічно увійшла в історію нашої держави золотою сторінкою в  її цікавій та сумній біографії, навіки започаткувала нову епоху в житті українського народу, ця подія законодавчо закріпила вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної та економічної свободи та зростання…
   Сьогодні,  на превеликий жаль, випало страшне випробовування – захищати рідну країну від страшного ворога.   Для нас - це перевірка на зрілість, на згуртованість, на єдність, на мужність, на патріотизм, на добро, на милосердя, на толерантність  …
    Нині вже ніхто не сумнівається  у тому, що наш український народ вже швидко подолає ворога, відбудує зруйновані ним міста і села й зробить їх кращими, сучаснішими, ніж вони були, дійсно європейськими.  Але, на превеликий жаль, не загояться болючі рани - адже не повернути загиблих героїв, які віддали своє найдорожче – життя,  за волю, свободу та незалежність  рідної України.  Вони навіки залишатимуться в пам’яті вдячних потомків, але відбудова та розбудова незалежної країни на демократичних засадах, створення  сучасної, європейської, процвітаючої, щасливої держави покаже світові силу та міць українського народу. ми на увесь світ  пишатимемось, що ми -Українці !!!
      ВІдзначення найголовнішого свята країни  – Дня Незалежності,  постійно в полі зору  працівників книгозбірень Каланчацької централізованої бібліотечної системи.  Ось і  цього року готуючись до відзначення  Дня Незалежності країни розроблено цикл  цікавих, пізнавальних, діалогових заходів, а для  юних читачів ще й пізнавально – ігрових та конкурсних.

       В центральній районній бібліотеці до головного свята країни оформлені постійно - діючі виставки "Дім наш - Україна" та «Ти будеш жити  Україно,  країно щастя і добра», до Дня Прапору, який є невід´ємною частиною відзначення Незалежності  України,  в літературно - мистецькому залі оформлена  книжково - ілюстративна виставка «Символи не обирають,  символи  успадковують», тут же в залі оформлена цікава інформаційно – рекомендаційна  виставка  «Інформаційний простір»,  на ній представлені історичні матеріали етапів  становлення держави та сьогодення. Документи представлені на виставках користуються великим попитом у наших користувачів.

   Наша книгозбірня постійно співпрацює та координує свою роботу з Каланчацьким районним управлінням юстиції щодо правової освіти населення  громади. Управління юстиції надає матеріали та документи для оформлення  виставок, проводить бесіди та огляди для наших  користувачів. Ось і днями працівник управління юстиції Оксана Гришко виступила з цікавою бесідою перед нашими читачами, а потім взяла участь в  годині спілкування «Україна – Незалежна держава». В літературно – мистецькому залі центральної районної книгозбірні триває виставка – обговорення «Зміни до Конституції України».
    Відділом вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет створено  рекомендаційні списки web – ресурсів для пошуку потрібної інформації «Дізнатися більше …» (закони, укази, постанови, розпорядження), «Як захистити свої права» (кодекси, правові документи…), «Урядовий портал», «Урядова рада».
    Активну роботу по популяризації матеріалів та документів до Дня Незалежності України проводять сільські та селищні бібліотеки – філії, зокрема, Олександрівська книгозбірня оформила виставку «Моя Україна – ясна, незалежна, жива», в Привільській  бібліотеці готується до проведення тематичний вечір «Рідна Україна – вишневий мій краю»,  День  духовності «Боже, Україну збережи!» проведено в Макарівській філії, для жителів Гаврилівської громади проведено експрес - годину «Символи нашої держави» та оформлено книжкову виставку «Ти будеш жити, Україно, країно щастя і добра!», під такою ж назвою оформлено і  виставку в Горьківській сільській книгозбірні. Олексіївською сільською бібліотекою оформлено виставку – календар «Все про Україну – нашу Батьківщину» та в День Незалежності буде проведено тематичний вечір «Україно, ти моя молитва».  Жителі села Новокиївка залюбки переглядають матеріали, представлені на тематичній виставці до Дня Незалежності «Україно моя, Україно !», а в Новопавлівській сільській книгозбірні дуже цікаво пройшла літературно – мистецька година «Живи та міцній, Українсько державо!».
Нашу районну книгозбірню часто  відвідують і жителі сіл району, підбирають потрібні правові матеріали та документи, роздруковують  чи  сканують.

      Для відвідувачів літературно - мистецького  залу бібліотекар Олена Гриценко організувала  та провела  відео – подорож «Знайомтесь – це Україна» та  музичні  п’ятихвилинки  «Пісня солов’їна,  рідна Україна!» з  використанням сучасного мультімедійного обладнання.
       В районній бібліотеці для малят та для учнів молодшого шкільного віку проведено конкурс малюнків «Я люблю свою Батьківщину», проведено годину спілкування «Кольори, що мають надію» для учнів середнього шкільного віку, а учасники гуртка «Юні фантазери»  оформили виставку своїх поробок «Тепло долонь,  і розуму, і серця я Україні милій віддаю».
      Бібліотеки району внесли  і частинку своєї праці  в  відзначення  Дня Незалежності  нашої  держави.

           Нехай живе в віках, славне ім’я твоє, рідно Україно !

               Зі святом Вас, з Днем Незалежності України !



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *