75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 червня 2014 р.

Не черствіти душею !!!


     
      Друзі  та партнери Каланчацької  центральної районної бібліотеки  - в гостях Новопавлівської  сільської бібліотеки – філії.

      Гарне, мальовниче  село  нашого району  - Новопавлівку, на запрошення  бібліотекаря сільської бібліотеки Лариси Шаваровської  та сільського Голови Віктора Труби,  відвідали працівники Каланчацької центральної районної бібліотеки, 
 драматичний гурток Дитячо – юнацького центру «Скрепки»  в складі:  Дарина Тихонюк, Олексій Ляшевич. Вероніка Коханевич.Артем Шендрик, керівник  драматичного гуртка Н.П.Походай,  учениця 10 класу Каланчацької ЗОШ № 1 Ліана Дуркота,  жіночій вокальний ансамбль Партизанського селищного будинку культури
«Южаночка» (керівник Л.В.Крайнова), соліст цього будинку культури – його директор  Олександр Крайнов,  з літературним вечором «Земля  могутня  силою батьків» по книзі «Татові»,  редактором і упорядником цього  літературно – художнього видавання  є член Національної спілки письменників  України, член Національної спілки журналістів України Марія Йосипівна Баліцька з Тернопільщини. 
     Автор сценарію та організатор вечора бібліотекар, керівник читацького  об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» Валентина Кучерова. Головна героїня вечора, керівник літературного об’єднання «Дивослово», бібліотекар Ірина Добровольська. 
    Літературне дійство відбувалось на сцені місцевого будинку культури – урочисто, гарно, святково… Бібліотекар Лариса Шаваровська та директор будинку культури Галина Мілевська продумали все до дрібничок  -  запрошення та оголошення для всього села та учнів школи, мікрофони, підсилювачі звуку…  - все, як  для професійних акторів  з  великої сцени.  І учасники вечора з великим успіхом виправдали надію. 
    Глядацька аудиторія, а це майже повний великий зал будинку культури,  радо, щиро, тепло  сприйняли літературне свято, з увагою, розумінням перейнялися  задумами, ідеєю творів, які  стали основою сценарію вечора, що є великою нагородою для його учасників.
     Присутні в залі, всі учасники літературного дійства з великим хвилюванням пірнули в своє дитинство, старші глядачі -  в юність, замислились над сьогоденням, своїм особистим відношенням до батьків.  

Не черствіти душею – ця тема  дуже важлива, цікава, конче потрібна. Вдячність – це пам’ять серця, подяка за добро …
    А ще Марія Йосипівна  влаштувала гарний подарунок бібліотеці та гостям свята  - свої книжечки, за що ми їй  щиро дякуємо. 

    На завершення вечора в бібліотеці відбулась дуже цікава та зворушлива скайп  -  конференція учасників літературного вечора «Земля  могутня  силою батьків»  з  Марією Йосипівною Баліцькою. Відстань між Херсонщиною та Тернопільщиною виявилась на відстані «протягнутої руки», адже товариська атмосфера, дружба споріднених душ єднає серця сходу і заходу, півдня та півночі нашої рідної країни.  Спілкувались, обмінювались думками, співали пісень на слова Марії Йосипівни та «Южаночка» з свого репертуару, теплі побажання подальшої дружби …
     А потім  фотографування на згадку всіх учасників  вечора в бібліотеці та в  парку біля сільської книгозбірні.

   А ще символічно,  щоб ще раз нагадати всім про тепло родинного вогнища,  де  завжди чекають батьки, смачні  пироги, тепла  родинна бесіда, спокій та слушна порада,  Лариса Миколаївна ще й пригостила всіх учасників  свята  дуже – дуже  смачними домашніми пиріжками власного випікання, з кавою, чаєм та словами вдячності за гарне свято добра.

           В  Новопавлівці  відбулось справжнє свято для  душі !



2 коментарі:

  1. Щиро дякую всім своїм колегам за свято й допомогу. Ласкаво запрошую в гості, завжди рада гостям. Вражень багато, все не передати словами. Серце плакало. ДЯКУЮ!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности: http://bibliozapiski.blogspot.ru/2014/06/liebster-blog-award.html

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *