75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 травня 2014 р.

Вітаємо з Днем Перемоги !


      Вітаємо з Днем Перемоги !   Дякуємо  за  мир !  Героям слава !
9 травня – День перемоги  над  фашизмом.
     9 травня 1945 року назавжди ввійшло в нашу історію,  як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті.     Велика Вітчизняна війна  для  нашого народу була боротьбою за право на вільне життя, за свою рідну землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива, визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога, який виношував плани знищити нас чи перетворити  на своїх рабів.  


      В бібліотеках нашої системи відвідувачі мають можливість долучитись до матеріалів, документів, фотографій, інших інформаційних носіїв про події тих страшних років війни, адже  полум'я  Другої світової війни, складовою якої була Велика Вітчизняна війна нашого народу проти німецько-фашистських загарбників, палахкотіло шість років. Битви йшли на території країн Європи, Азії та Африки, на неосяжних морських і океанських просторах. Армії сторін, що воювали, нараховували понад 110 млн. чоловік.  Війна забрала понад 50 млн. життів. Понад 40 місяців - з червня 1941 по жовтень 1944 року  - палало на українській землі полум'я війни,  лилася кров, нищилися матеріальні й культурні цінності,  духовні надбання народу. На бій ішли мобілізовані й добровольці, чоловіки й жінки різних національностей…
У ході Великої Вітчизняної війни український народ дав збройним силам антигітлерівської коаліції понад 6 млн. воїнів.     Територія України стала ареною найзапеклішого збройного протиборства двох могутніх держав. Буквально кожен клаптик її землі переораний бомбами, снарядами, перекопаний солдатськими лопатами, рясно политий кров'ю. Тут відбувалися найжорстокіші битви  і загинуло чи не найбільше бійців.  На долю України та її народу випали нечувані страждання і жертви. Окупанти винищили 3,9 млн. мирних жителів і до 1,4 млн. військовополонених, а 2,4 млн. молодих,  найбільш працездатних українців,  вивезли на примусові роботи до Німеччини, багато з них там і загинули. На руїни перетворилися 714 міст і селищ міського типу, понад 28 тис. сіл, 215 з яких розділили трагічну долю білоруської Хатині. Зруйновано понад 16 тис. промислових підприємств, близько 30 тис. колгоспів, радгоспів та машино - тракторних стацій.

     Пам'ять про ці жертви, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі б й не народилися, і не було б не лише України,  як суверенної держави, а й української нації, оскільки за планом "Барбаросса" 80 % населення західних областей України підлягали знищенню, а решта 20 % мали стати виконувати рабську працю. 
        З кожним роком ще більш важливішими  стають для нас будь-яка подробиця, кожна мить, кожна риса титанічної битви нашого народу за свободу. Чим далі відходить від нас та тривожна година, тим величнішими постають подвиги захисників Вітчизни, тим повніше ми усвідомлюємо історичне значення здійсненого.     Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші ветерани за сьогоднішній мир, за надану можливість наступним поколінням жити, працювати, мріяти, любити, з надією та світлими почуттями та сподіваннями дивитись в майбутнє.

Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших ветеранів !  Зробимо все від нас залежне, щоб на землі був мир, Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо - сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем. щоб мужніла, розквітала, красивішала наша рідна країна ! 
 Вітаємо з Днем Перемоги !  Дякуємо  за  мир ! 
    Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам !
             Честь і слава живим героям !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *