75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 березня 2012 р.

Служити вірно Україні !


    Чергове засідання бібліотечного клубу за інтересами «Старшокласник» центральної районної бібліотеки відбулося у малому залі РБК. Наші учасниці вітали чоловічу частину присутніх зі святом, яке є символом мужності і справжньої сили — Днем захисника Вітчизни!
       Дата 23 лютого - звична для наших співвітчизників, адже вона відзначалася ще з революційних років, з 1918 року. А от офіційна назва її змінювалась кілька разів.
      Спочатку це був День Червоної Армії - таку назву мало свято з 1922 року. Потім - День Радянської Армії і Військово-Морського Флоту, і тільки в 90-х роках, після розпаду СРСР, 23 лютого набуло знайому нам сьогодні назву - День Захисника Вітчизни.
      У цей день не прийнято згадувати про проблеми, що існують в армії, про недоліки роботи силових структур – Ні ! Цей день - день слави і мужності, честі та відваги! Наші захисники охороняють спокій нас і наших дітей, а ще нехай часом і хмарне, але обов'язкове мирне небо над нашою головою!

     Ми вітаємо в цей день і сивочолих ветеранів, і молодих людей, які в не та¬кому далекому минулому відслужили військо¬ву службу, і тих, хто нині носить погони, і школярів, і зовсім ще маленьких хлопчиків, наших майбутніх надійних захисників!
    23 лютого став для когось днем пам'яті, для когось - днем оспівування честі та мужності, а для більшості - Чоловічим днем, коли можна подякувати всім представникам сильної половини людства просто за те, що вони є!
    І хоча Всесвітній день чоловіків святкується в усіх країнах в листопаді місяці, в нашій країні мало хто про це знає. Тандем 23 лютого і 8 березня кожен рік перетворюється на вшанування чоловіків, плавно переходить у привітання жінок. Зближенню допомагає ще й те, що День захисника Вітчизни - це частково свято і жінок, тих жінок, які присвятили своє життя служінню Батьківщині.
    Але слово «захисник» може розумітися і в широкому сенсі: захисник сім'ї, домівки, людина, за якою жінка може відчути себе як за кам'яною стіною. Ось тому-то всі представниці прекрасної статі з радістю вітають і обдаровують подарунками улюблених чоловіків, батьків, близьких, друзів і родичів-чоловіків.
     Віршами та піснями вітали присутніх у залі – одноклубників учасниці клубу «Старшокласник» Аня Ястреб, Таня Кравченко, Інна Качур та Юлія Білоброва.

Ми бажаємо вам, хлопці,
Друзі наші щирі,
На «відмінно» всім навчатись
І жити у мирі!
Бешкетній нашій половині
Вітання надсилаємо свої.
І для вітання є у нас причини,
Ура! - завзятій хлопчаків юрбі!
Щоб зростали і мужніли
Ви кожну годину,
Щоб батьки пишались вами
У будь-яку днину!
А ми під захистом у вас
Спокійно будемо навчатись.
Дамо списати вам не раз –
На це вам можна сподіватись!
     По закінченні урочистої частини ми провели конкурс «Нумо, хлопці!», в якому змагалися старшокласники Каланчацьких загальноосвітніх шкіл № 1 та № 2:
     Прохоренко Володя, Кучмійчук Коля, Хомяк Віктор, Лемак Денис, Литвин Ілля, Котляр Сашко.
    У спортивних, інтелектуальних, а іноді просто жартівливих змаганнях хлопці показали гарні результати. Це були випробовування на спостережливість, уважність, швидкість реакції, як наприклад, у конкурсі « Розвідники», в якому було завдання за письмовим описом людини відшукати її серед присутніх у залі.
    Жартівливий конкурс «Черговий кухар» показав присутнім вправність учасників, вміння швидко приготувати свіжий апельсиновий сік та готовність нагодувати ним своїх товаришів.
     І майже як у ковбойських фільмах відбулися між учасниками дуелі на бананах: хто перший вихопив зброю та використав її, той і переміг. Тільки замість кольтів конкурсанти використовували... банани. За сигналом, треба було швидко вихопити банан і з'їсти його.
     Сподобався глядачам і гумористичний конкурс «Армійський анекдот», адже нести нелегку службу солдатам допомагає почуття гумору і вміння цікаво і доречно розповісти байку чи анекдот.

Ще у змаганнях були проведені «дегустаторський» конкурс та «чорний ящик» на правильне визначення речовин та предметів. А конкурс «Умілі руки» визначив переможців у точності складання геометричних фігур.
     Наші дідусі — воїни-ветерани, наші батьки — солдати, а ми - майбутні захисники, та всі ми разом — нащадки козаків.


Історична вікторина «Козацькому роду нема переводу» допомогла нам усім пригадати славну історію українського козацтва, зокрема: що називалось Диким полем, хто такі козаки, гетьмани козацької України, козацькі клейноди, що таке Січ, на якому острові та ким вона була заснована, хто такий джура, відомі козацькі битви. Ці конкурси проводилися для того, щоб журі мало змогу оцінити наших учасників у різних ситуаціях і обрати кращих.
     Для глядачів і вболівальників проведена жартівлива вікторина . А переможцями конкурсу «Нумо, хлопці» стали Литвин Ілля, Кучмійчук Микола та Лемак Денис.



                                       Зі Святом вас, майбутні захисники Вітчизни !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *