75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 жовтня 2011 р.

Влада - друг Бібліотеки !

Перемога Новопавлівської бібліотеки - філії в Всеукраїнському конкурсі «Влада - друг бібліотеки !"
Конкурс «Влада – друг бібліотеки» оголошувався з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, метою конкурсу було заохотити ефективну співпрацю бібліотек та органів влади задля розвитку місцевих громад і підтримки цінностей громадянського суспільства, а також відзначити важливу роль бібліотечних закладів для суспільства і показати їхню значущість як безкоштовних та публічних центрів інформації, що користуються довірою населення.

Конкурс проводився Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» за підтримки Української бібліотечної асоціації та Міністерства культури і туризму України.
Завданням конкурсу було виявити та відзначити посадовців, які надають істотну підтримку бібліотечним закладам і в такий спосіб сприяти модернізації українського бібліотечного сектору та посилення ролі бібліотек як центрів інформації та розвитку місцевих громад. До участі в конкурсі запрошувались бібліотекарі з публічних бібліотек усієї України. На конкурс було подано 147 творчих робіт – коротке есе (до 200 слів), які висвітлюють ефективну діяльність і конкретні приклади підтримки якогось одного представника органів влади, а також есе повинно було супроводжуватися фотографією посадовця.

Наша Новопавлівська бібліотека – філія виборола перше місце в номінації
«Найоригінальніший допис», що висвітлив співпрацю сільської бібліотеки і Новопавліської сільської ради на користь місцевої громади.

Есе пані Лариси Шаваровської до Вашої уваги:

" Четвер, 8 вересня 2011 р.

- Это есть библиотека?

- Так!

-Я есть представлять пресса, заграница, окей?

-Зрозуміла.

- Спросить? Как живете, за что живете? Спонсора есть? Писать статья, село, библиотека…, окей?

-Живемо не дуже. Хіба ж на 0,5 ставки проживеш?

-Я видеть – красиво, ремонт, на какие мани?

-Гарно. Це все наш голова старається. Ремонт приміщення, оплата за світло, опалення, інтернет завдяки йому.

- Вау, интернет?

-Є інтернет. Завдяки програмі бібліоміст та IREXу ми маємо 3 комп’ютери, А нещодавно сільський голова подарував кольоровий принтер! А який ремонт: жалюзі, лінолеум, все за рахунок сільської ради.

- Хорошо живете…

-Стараємось. Клуб «Альтаїр» створив, погляньте на фото: Святий Миколай, Остап Бендер, Президент України, Старий єврей, Дід мороз, ведучий…, ким тільки не був, і ламбаду танцював, співав, навіть це дерево для куточка і то сам привіз! Правда, мало читає, та хіба з його роботою встигнеш багато читати?

А гляньте які гардини, тюль,штори…, все придбано за рахунок сільської ради.

-Завидываю вам, иметь такой голова, многое стоит!

- сама собі заздрю. Аби не було у мене такого голови, давно б кинула цю роботу. Сесії сільських депутатів, засідання ради ветеранів, зустрічі з посадовцями проходять тут. Погодьтеся – не погана реклама бібліотеці!

А ось і він. Знайомтеся - сільський голова Новопавлівки –

Віктор Володимирович Труба!"


Лариса Миколаївна Шаваровська бібліотекар Новопавлівської сільської – філії
Каланчацької ЦБС днями повернулась з Києва, куди була запрошена в Раду Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та Міністерство культури та туризму України для нагородження.

З великою гордістю вітаємо нашого переможця !

Нова чергова перемога - це в Каланчацькій централізованій бібліотечній системі вже сьома перемога в престижних Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах !!!
Пишаємось черговою перемогою !

1 коментар:

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *