75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 квітня 2011 р.

На ярмарку бібліотечних інновацій


В Національному центрі «Український дім» відбувся справжній теплий гостинний ярмарок інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування, організований програмою «Бібліоміст» Ради Міжнародних наукових винаходів та обмінів (IREX) при співпраці з Міністерством культури і туризму України, Українською бібліотечною асоціацією (УБА), Програмою сприяння Парламенту ІІ (PDP ІІ) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні, ярмаркувала і Надія Федкевич, Лідер бібліотечної справи України, директор Каланчацької ЦБС, вона в захваті від побачено та почутого.


Цікаво, неповторно, захоплююче, разюче, чудово ...

Важко підібрати слова, щоб висловити враження від ярмарку бібліотечних інновацій, експозицій виставки ініціативних бібліотек України, які представили на ярмарку свої послуги та ресурси. Стільки інновацій, стільки нових та вже випробуваних часом видів послуг, такі можливості і ресурси ! І всі до уваги учасників свята !

Гості ярмарку бібліотечних інновацій дізналися про можливості співпраці з міжнародними проектами та проектами окремих зарубіжних країн у сфері розвитку місцевих громад, дізналися про соціальні ініціативи бізнес – сектору у сфері культури та освіти. Учасників ярмарку ознайомили зі спектром інноваційних бібліотечних послуг із використанням Інтернет – ресурсів та сучасних інформаційних технологій, які успішно впроваджуються провідними публічними бібліотеками країни. Відбувся обмін досвідом з питань введення таких послуг, гостей запросили на презентації та міні – тренінги, поділились друкованими матеріалами та дисками, сувенірами та подарунками.



Широта представлених матеріалів, цікаві знахідки, неординарні думки,
це далеко не весь спектр запропонованих інновацій, присвячених роботі бібліотек України всіх рівнів, як активних та креативних осередків життя місцевих громад, поширення електронного врядування та інтегрування в світовий інформаційний простір.


Крім загальної експозиції виставки, програма заходів відбувалась одночасно в чотирьох секціях. Учасники ярмарку відвідували сесії на власний вибір, в яких були зацікавлені. Працювали такі тематичні секції: бібліотеки, як громадські центри, ресурси е-врядування, проекти партнерства бібліотек та органів влади, можливості грантів для бібліотек та інструменти веб 2.0.Проведення Всеукраїнського ярмарку інноваційних бібліотечних послуг на такому високому організаційному рівні з участю керівників нашої держави та міжнародних високих посадовців свідчить, що стан та розвиток публічних бібліотек України хвилює вищих керівників нашої країни, а значить, є надія на подальший розвиток бібліотечної справи і в сільських глибинках, наші бібліотеки стануть сучасними центрами одержання інформації, культури і відпочинку, територією добра і милосердя для кожного жителя наших громад.

1 коментар:

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *