75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

24 лютого 2011 р.

Від „Чайників” до „Профі”

Днями Каланчацька центральна районна бібліотека провела „Тиждень знайомства з супер – книжками”.

А книжки, дійсно – супер ! Ми отримали їх в подарунок від ради міжнародних наукових винаходів та обмінів (IREX). Це комплекти сучасних, цікавих, дуже гарно оформлених книжок і одержали їх всі п’ять бібліотек району, які працюють по програмі „Бібліомосту”.

В рамках Тижня знайомства з супер – книжками організовано та проведено перегляди, бібліографічні огляди, бесіди, обговорення, міні – навчання, діалоги та тематичні спілкування, інтернет – день „Найсучасніше джерело інформації – Інтернет”. Було приємно, що разом з учнями старших класів та працюючою молодю на захід завітали й люди поважного віку.
Розпочала Інтернет – день директор Каланчацької ЦБС, Лідер бібліотечної справи в Україні Надія Василівна Федкевич, яка привітала всіх присутніх і розповіла про історію відкриття Інтернет –центру ще в 2004 році, завдяки виграшу в проекті „Інтернет для публічних бібліотек” LEAP-1V Посольства США в Україні, подальших кроках та успіхах бібліотеки в розвитку в наданні вільного доступу для жителів всього району до всесвітньої інформаційної павутини. Детально зупинилась на цікавій плідній роботі в рамках програми „Бібліоміст” ради міжнародних наукових винаходів та обмінів (IREX). На закінчення виступу директор побажала всім присутнім успіхів в оволодінні комп’ютерною технікою одержання потрібної інформації.
Серед присутніх було проведено міні-анкетування „Чи знаєш ти, що ...”, щоб зрозуміти наскільки читачі володіють комп’ютером та роботі в мережі інтернет.


До слова запросили керівника Інтернет-центру Ольгу Гавран. З великою увагою присутні слухали розповідь Ольги Анатоліївни про можливості інтернету. Були й запитання: як створити електрону поштову скриньку, як поспілкуватися в скайпі, як зайти на потрібний сайт, як підшукати ту чи іншу інформацію.


По закінченню зустрічі працівник Інтернет-центру Ольга Качур зробила огляд літератури „Від „Чайника” до „Профі”” . Велику зацікавленість серед присутніх викликали книги з серії „... для чайников”, в них в доступній та зрозумілій формі розповідається про будову комп’ютера, операційну систему, про найпопулярнішу програму Microsoft Office і навіть про створення веб-сайтів та про те, як зробити фотографії своєю фотокамерою та розмістити в всесвітеій інформаційній мережі.


Користувачі та працівники бібліотеки завдячують міжнародній програмі „Бібліоміст”, Керівнику пану Матею Новаку за можливість безкоштовного одержання найсучаснішої інформації і, звичайно ж, за поповнення бібліотек району такими гарними, потрібними та сучасними виданнями з комп’ютерних технологій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *