75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

26 січня 2011 р.

Наш "Старшокласник"



Великим авторитетом серед учнівської молоді та вчителів Каланчацьких ЗОШ № 1 та 2 користується бібліотечний клуб за інтересами «Старшокласник», а перше його засідання відбулося ще у вересні 1980 року. Створювався він як клуб для учнів старших класів „Мы и мир», далі – „Время и Я”, потім „Час і я”, а з 1992 року – „Старшокласник”.

Клуб „Старшокласник” – навчально-повчальний, пізнавальний, конкурсно – дискусійний, і в той же час - цікавий розважальний клуб, який сприяє постійному вдосконаленню роботи, творчому росту, авторитету, зацікавленості, бажанню учнів та вчителів стати його учасниками.




Об'єднання кожного місяця збирає на своїх засіданнях учнівську молодь. Міняються покоління учнів, змінюється з року в рік план занять бібліотечного клубу, а старшокласники постійно відвідують засідання свого улюбленого клубу „Старшокласник”. Самі пропонують теми заходів й готують їх для себе й однолітків, обговорюють прочитане, сперечаються, дискутують, зустрічаються з цікавими людьми ... Часто матеріали до занять клубу, пошуку інформації за шкільною програмою, розширенню знань, набутих в школі, розширенню інтересів, з питань професійної орієнтації, учасники клубу та відвідувачі черпають в відділі вільного доступу до всесвітньої мережі Інтернет, завдяки Гранту Ради Міжнародних винаходів та обмінів (IREX), який КАланчацька ЦБС виграла в 2010 році першою серед районів Херсонщини.

Використовують різні форми проведення заходів: тематичні вечори, дискусії, усні журнали, вечори-турніри, вони сприяють ефективному ознайомленню молоді з різними видами та жанрами літератури. В звітному році для них були оформлені: виставка – адресат „Для Вас...Різдвяні зустрічі”, книжкова виставка – рекомендація „Народні джерела”, книжково-ілюстративна виставка „Таїни духовної скарби”, вони дали змогу поповнити свої знання традицій та побуту українського народу. Проведені літературно-музичний вечір „Любов дарує крила”, вечір-турнір „Сатирична корзина”, вечір - свято „Моє село, серця рідна пристань”, історичний вечір-екскурс „Гомін далеких віків”, урок-диспут „Знання і повага прав людини”, віртуальна подорож „Шляхами, що пройшов Тарас”, сатирична корзина „Свято серця та сміху”, вони вчать молодь бути більш обізнаними, толерантними, культурними і добрими людьми, дають можливість більш детальніше дізнатись про історію свого краю її видатних історичних особистостей – письменників, істориків, філософів та інші.


Організовує засідання клубу „Старшокласник” бібліотекар читального залу Наталя Хребір, фахівець з досвідом бібліотечної роботи, їй постійно допомагає завідуюча відділом обслуговування Олена Гриценко.

Надія Федкевич
Директор ЦБС

1 коментар:

  1. Ірина Іванівна3 квітня 2012 р. о 11:50

    Любі колеги, ви просто молодці..творчої вам наснаги у подальшій роботі з молодим користувачем

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *