75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

26 січня 2011 р.

І знов „Спілкуймось !”

Вже третій рік поспіль гостинно зустрічає своїх учасників бібліотечний клуб за інтересами „Спілкуймось”, який вже давно став в нашому містечку центром відпочинку і спілкування людей поважного віку.Організатор та керівник об’єднання бібліотекар Валентина Кучерова.












Це цілісний і стабільний колектив, зі своїм статутом і правилами, радою клубу, артистичною группою дуже активних учасників об'єднання. Цікаво і змістовно пройшли засідання клубу за темами: „Смакота на Новорічні свята”, „Свята Тетяна”, „Про жінку заспіваю пісню”, „Будуймо храм в душі своїй”, „Цікаві факти нашої історії”, „Золота осінь життя”, „Правове поле пенсіонера” та інші цікаві теми.


Активними відвідувачами всіх заходів клубу „Спілкуймось” є жіночий вокальний колектив „Осіннє золото”, жіночий вокальний ансамбль „Три Л”, районного територіального центру обслуговування одиноких непрацездатних пенсіонерів, жіночий вокальний ансамбль „Южаночка” Партизанського селищного будинку культури, гостями заходів в цьому році були: начальник управління соціального захисту населення Світлана Коваленко, семінарист духовної академії Зіновій Нікулін, місцеві письменники – А.Суганяк, С. Чурай, Л.Леоновець, О.Тупиця, О.Пометун, Є.Ейсмонт, замісник Каланчацького селищного Голови Петро Перфецький та секретар Світлана Харченко, начальник відділу з призначення пенсій В. Шендрик.







Щоквартально члени бібліотечного об’єднання вітають своїх одноклубників з днем народження, це вже стало доброю традицією і звичайно справжнім святом. Клуб „Спілкуймось” залучається й до інших клубів у проведенні різноманітних заходів зокрема клубу „Дивослово”. Членів клубу хвилює все - перспективи розвитку нашого селища, його проблеми, чи збільшиться пенсійний вік, чи буде прийнятий податковий кодекс, як господарювати вдома та зробити гарним своє подвір’я, рецепти нових страв та гарні зачіски, вирощування квітів та догляд за домашніми тваринами І, звичайно ж, книжки, поезія та багато інших питань. Працівники бібліотеки з задоволенням надають різні послуги – рекомендаційні списки літератури, рекомендаційні списки Інтернет ресурсів, письмові тематичні довідки, виставки літератури та періодичних видань, бібліографічні огляди з тем засідань об’єднання. Тому всім учасникам і присутнім подобаються заняття клубу, вони знову і знову приходять на заняття й приводять своїх знайомих, друзів, сусідів - майбутніх нових членів клубу „Спілкуймось !”, яких вже постійних відвідувачів більше 60 чоловік. А матеріали, сценарії, цікавинки, сценки до засідань учасники об"єднання часто підбирають в відділі вільного доступу до Інтернету, який працює завдяки Грантам по програмі "Бібліоміст" Ради Міжнародних винаходів та обмінів (IREX) та LEAP -1V Посольства США в Україні.Крім того спілкуються з друзями, рідними в режимі On-line, які проживають в інших регіонах чи за кордоном. Також задовольняють свої потреби в інформації по законодавству щодо соціального захисту, хобі.


А перше в цьому році заняття проведено в формі „Сніданку з Дідом Морозом”. Це був своєрідний калейдоскоп подій, які відбуваються на свято Василя в Україні. В гості до членів клубу завітали Дід Мороз з онученькою Снігуронькою, Новий рік, Коза. Куми та інші новорічні персонажі зі словами:
„Добрий вечір вам у дім !
Добрий вечір вам усім !
Всіх вітаємо, прославляємо,
З Новорічним святом Різдвяним
Всіх ми вас вітаємо !



Учасники клубу пригадали, як вони гадали в Новорічну ніч, які страви були на їх святкових столах, які пригоди траплялись в ті чарівні часи. В засіданні активну участь взяли члени клубу Юлія Кравченко, Алла Крупач, Валентина Данько, Олеся Кушніренко, Олексій Пономарчук та інші.





Запрошуємо до нас у „Спілкуймось!”


Вам сподобається, й ви відвідуватиме нас знов й знов !

Надія Федкевич
Директор ЦБС.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *