75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 жовтня 2010 р.

... То пам'ять стає при свічі

Як далеко війна, а як серце болить ...
Спогади. Спогади. Спогади...
День визволення Каланчацького району від німецько-фашистських загарбників - особливе свято. Це вічне нагадування про те, якою великою ціною заплачено за перемогу, вічний спомин про жахливі події тієї війни, вічне благання миру на землі на всі віки.

В бібліотеках системи проходить цикл заходів, присвячених цим подіям, вшануванню пам'яті героїв, які полягли в боях за визволення району, ветеранам війни, які ціною неймовірних зусиль зуміли витиснити ворога з рідної землі і титанічною працею відбудували мирне життя.
Великою увагою користуються:
- Книжкові виставки: «Вони вірили у Перемогу, вони перемогли!»;
«Час схилити голову»;
„Пам’ять не знає сивини”;
- Виставка – експедиція: «Моя родина і та війна» /Фото та прес–огляд /
- Цікаво, емоційно, захоплююче пройшов тематичний вечір „Пам'ять. Вона відлунює дзвонами... ” в читальному залі центральної бібліотеки;
Тематичний вечір спогадів „Ти пройшов солдат крізь ту війну” проведено для учнів 5 – 9 класів КАланчацьких ЗОШ № 1 та № 2, тематичні полиці, перегляди літератури тва періодичних видань, бібліографічні огляди та інші заходи.
Фотовиставка "То пам'ять стає при свічі..." особливо зворушила відвідувачів, адже юні читачі знайшли на стенді фото своїх дідусів та бабусь, дорослі відвідувачі - своїх батьків, які пройшли нелегкими дорогами тієї страшної війни, брали участь в визволенні нашого району.
Мов журавлиний клин, летять роки. Все далі й далі в пам'ять відносить славна мить.Пам'ять торкається чорними крилами самого серця, будить вдячність і любов до тих, хто захистив нас, хто здобув перемогу над ненависним ворогом.
Пам'ятаймо своїх визволителів !

Директор ЦБС
Надія Федкевич.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *