75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

11 лютого 2022 р.

Каланчацька ЦБС звітує перед громадою!

  

      Керуючись вимогами часу, законодавством України щодо бібліотек та бібліотечної справи та рекомендацій обласних методичних центрів, протягом 2021 року бібліотеки Каланчацької ЦБС активно просували  книгу, читання і весь спектр наявних бібліотечних послуг, виконували всі покладені на них функції: інформаційну, навчальну, розвивальну, культурологічну, пізнавальну, задовольняли всі запити мешканців громади та гостей краю. 

     Здійснювали всі основні види діяльності за напрямками:  комплектування, обробка, облік та інвентаризація книжкового фонду, обслуговування користувачів, інформаційна та бібліографічна діяльність, популяризація літератури, презентаційна, видавнича, проєктна діяльність, робота клубів та об’єднань за інтересами,  методична робота, реклама бібліотек, просування її можливостей та послуг, участь в конкурсах, акціях, в дослідженнях та опитуваннях, висвітлення в ЗМІ та мережі інтернет, буккроссингу, наданні платних бібліотечних послуг.

      Три сільські книгозбірні значно покращили свої умови роботи. Так, за ініціативи старост та за підтримки керівництва громади  Привільська, Хорлівська та Новокиївська сільські філії переїхали у світлі, теплі та затишні приміщення.

      Роздольненська, Привільська, Новоолександрівська, Олексіївська та Хорлівська філії отримали від сільських рад комп’ютери, які підключені до Всесвітньої мережі інтернет.

      Каланчацька ЦБС у співпраці з РО ТЧХУ  перемогли у конкурсі проєктів ТЧХУ-21 Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Данського Червоного Хреста, Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України з проєктом  «Їхні долі  – наша турбота» для соціально-психологічної підтримки внутрішньо-переміщених осіб Каланчацької громади на суму 100000 гривень.

      Центральна бібліотека займається видавничою діяльністю. Створено та видрукувано власним коштом збірники нарисів «Почесні громадяни та відомі особи громади»,«Пам’ятники Каланчацької ОТГ» та презентовано ці видання.      

Центральна книгозбірня  в рамках державної Програми поповнення фондів публічних бібліотек УІК отримала 926 примірників літератури з провідних видавництв України на суму 113 954,15 гривень.     Бібліотека для дітей також стала однією з 617 бібліотек України для поповнення бібліотечних фондів у 2021 році від Українського інституту книги.

     У звітному році ще три сільські філії переведено на 40-годинний робочий тиждень. Тепер всі бібліотеки-філії працюватимуть повний робочий день.

     Приємні новини, успіхи, нагороди:

-  Подякою Каланчацького селищного Голови  нагороджена директорка Каланчацької ЦБС, Надія Федкевич, за багаторічну сумлінну працю, творчий підхід до справи, ініціативність, вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи в громаді;

-   Дипломом I ступеня Департаменту гуманітарної політики Херсонської ОДА нагороджена юна читачка бібліотеки для дітей Каланчацької ЦБС Хмірова Яна за перемогу в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Незалежна і єдина моя Україна!»;

-   заступник директора по роботі з дітьми Валентина Гончарова нагороджена Грамотою Скадовської  РДА за багаторічну сумлінну працю, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди відзначення 30-річниці Незалежності України.

- Подяка Каланчацького селищного Голови оголошена колективу Каланчацької ЦБС за значний внесок у розвиток, збереження українських цінностей, популяризації народних традицій національної культури, активну участь у фестивалі «Кавун-Фест» та з нагоди 30-річчя Незалежності України;

 -   Подякою Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської ОДА нагороджена Валентина Гончарова, заступник директора по роботі з дітьми  за активну промоцію сучасної української дитячої книги, успішну діяльність в рамках обласної бібліотечної акції «Мрій! Читай! Досягай!»;

-  Олена Гриценко, завідуюча відділом обслуговування, за сумлінну працю, високий професіоналізм, майстерність, великий особистий внесок в розвиток бібліотечної справи на Херсонщині та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек нагороджена Грамотою Херсонської ОДА;

-   Дипломом переможця нагороджена волонтерська бригада бібліотеки для дітей Каланчацької ЦБС, лауреат обласного фестивалю, за змістовну роботу в обласній бібліотечній акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!;

 -   Подякою Товариства Червоного Хреста України за активну діяльність нагороджена волонтерка, директор Каланчацької ЦБС Надія Федкевич.

   Детальніше переглянути звіт Каланчацької ЦБС за 2021 рік запрошуємо на презентації.

   Ласкаво просимо!


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *