75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 січня 2022 р.

Даруймо книжкам безсмертя!

 

 Світ книжок магічний, яскравий   і безкінечний. І ця його чарівність і різнобарв’я дозволяють читачам обрати  те,  що найбільше до душі і до смаку. Якимись книгами ми захоплюємося, над якимись розмірковуємо, у якихось вчимося життєвим премудростям.
     Щирі і душевні книжки входять в наше життя і залишаються в ньому назавжди, а читач так звикається з улюбленими авторами і героями, що навіть не задумується, що книги як і люди, мають свій день народження і святкують поважні ювілеї.
   Зорієнтуватися в ювілейному морі книг 2022 року відвідувачам Каланчацької центральної бібліотеки допоможе  виставка – рекомендація «Твори - ювіляри 2022 року» облаштована бібліотекаркою відділу обслуговування абонементу Ольгою Качур.
   Книги-ювіляри 2022 року передусім вражають різноманітністю, серед них можна знайти епічні саги, класичні романи, безсмертні поеми, інтригуючі трилери, загадкові детективи та фантастичні твори і вирізняються вони історичною правдивістю, глибиною сюжетних ліній, цікавою фабулою та актуальністю висвітлених проблем.
    У кожної  з книг – ювілярів, представлених  на  виставці-рекомендації свій характер, своя доля і  свій шлях до читача.
    Дорогий  книголюбе, підійдімо до книжкових полиць і ти сам переконаєшся, що  ювілейна пальма першості  належить  «Божественній  комедії»  Данте Аліг’єрі, яка побачила світ 715 років тому.
    Інші ювіляри хоч і молодші, але теж поважного  віку: «Нортенґерське абатство» Джейн Остін – 205 років, а її ж роман «Гордість і упередження» читають вже 225 років. 190 років красуня Оксана морочить голову закоханому Вакулі у  «Вечорах поблизу Диканьки» М.Гоголя, стільки ж триває двобій між Фаустом і Мефістофелем у трагедії  Гете. 155 років «Діти капітана Гранта»  Жюля Верна подорожують світом, «Одіссея капітана Блада»  Р. Сабатіні  триває  вже 100 років, а маленька Ассоль весь цей час на березі моря очікує на «Червоні вітрила» О. Гріна.
    Є і категорія зовсім молодих книг – ювілярів, яким по 35 – 45  років, як от «Норвезький ліс»  Харукі Муракамі, «Діти Арбата»  А. Рибакова та «Співаючі в тернику"  Колін Маккалоу. 
   Загалом їх  багато! 
    Шановні користувачі Каланчацької центральної бібліотеки!  Давайте читати разом!   Твори - ювіляри 2022 року того варті!
    Книгам вищою милістю дарована вічна молодість, а от їх довголіття залежить вже від читачів,  тож даруймо книжкам безсмертя!
    Ласкаво просимо в затишні бібліотечні зали  Каланчацької центральної книгозбірні!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *