75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 червня 2021 р.

Конституція – основа державності

        

      День основного закону України – свято для кожного громадянина нашої держави. Конституція – хранитель прав і свобод громадян, суверенності та цілісності кордонів нашої квітучої та сильної країни – України.
В переддень державного свята Дня Конституції відділ обслуговування Каланчацької центральної бібліотеки увазі  своїх  користувачів представив книжкову виставку – хроноскоп «Конституція – гарант українців», з якої відвідувачі книгозбірні дізналися про те, що Україна має багатовікову  історію конституційного процесу, починаючи з загальновідомої Конституції українського гетьмана Пилипа Орлика  1710 року і до 1996 – народження Конституції незалежної України.
   Не обмежуючи відзначення державного свята  рамками літературно – мистецької зали, бібліотекарки  підготували  інтелектуальний екскурс «Конституція. Історія. Факти», озброїлися фліпчартом і пішли до людей. Захід проведено в рамках циклу нашої постійної акції "Бібліотека йде в люди", який зарекомендував себе великою популярністю серед мешканців громади та є дуже ефективним.
    Креативні бібліотекарки Лариса Шаваровська. Олена Гриценко та Наталя Яковлєва розташовувалися в найбільш людних місцях і запрошували перехожих взяти участь у вікторині, присвяченій до Дню Конституції. Питання не були аж занадто складними, але змусили призадуматися не одного перехожого.
     Разом з відповідями зацікавлені учасники акції дізнавалися і цікаві факти про Основний Закон. Наприклад,  кого вважають «батьком»  сучасної української Конституції, саме це питання виявилося найскладнішим. А саме так називають народного депутата Михайла Сироту.
   За спостереженнями пані бібліотекарок  чоловіки виявляли більше активності в вікторині, натомість жінки продемонстрували більш ґрунтовні знання, а вік взагалі не мав ніякого значення, як молодь так і люди поважного віку охоче поринали в інтелектуальний екскурс. Всі хто взяв участь у вікторині отримали заохочувальні призи.
    Всі ми прагнемо, щоб задекларовані права стали реальністю, щоб люди почували себе захищеними і впевнено дивилися у майбутнє, щоб  кожен громадянин України відчував, що його життя, здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека дійсно визнані найвищою цінністю. Щоб відстоювати свої права – їх треба знати, тож бібліотеки Каланчацької громади активно сприяють розповсюдженню правових знань і  Основного Закону зокрема.
   Вітаємо всіх мешканців громади з Днем Конституції!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *