75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 березня 2021 р.

Пам’ятник озеленювачам селища Каланчак

 

         У вересні 2010 року напередодні відзначення 216-ої річниці заснування селища Каланчак встановлено пам’ятний знак творцям краси Каланчацького краю, на якому викарбувані імена головного озеленювача Каланчацького району Володимира Івановича Архипова, за чиїм проєктом та  ініціативою здійснено озелення селища.       
      Ідею і проєкт  В.І.Архипова підтримали тодішні керівники району та селищної ради  Кочубей Гліб Петрович та Власенко Володимир Миколайович.  У 1967 році відбулося озеленення, було висаджено 20 га полезахисних лісосмуг, парк та сквер.  
      «Озелення районного центру Каланчак Херсонської області» – так називалася дипломна робота В.І.Архипова, яку він втілив у життя і якою  довів, що в посушливих степах України, в зоні так званого ризикованого землеробства, можна створити чудові художньо-декоративні  композиції  із дуже гарних порід  дерев та  кущів. 
    Це завдяки його задумці ми тепер милуємося стрункими тополями, які високо рвуться в небо, гарні зелені та сріблясті ялинки,  роблять кола чарівного танку, немов зелені м’ячики, рядочками  стеляться вічно зелені екзотичні кущі… 
     Теперішнім нащадкам треба докласти зусиль, щоб зберегти та примножити цю зелену красу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *