75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

16 листопада 2020 р.

Будьмо толерантними !

      16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності.
Цей День  був проголошений Декларацією принципів  толерантності, затвердженою в 1995 році  на 28-й
Генеральній конференції ЮНЕСКО.
     
       Філії Каланчацької ЦБС оформили для своїх користувачів перегляди літератури та тематичні полиці, провели інформаційні хвилинки та розповіли  відвідувачам про цей день, про толерантність та її принципи. 
    Нам 
всім треба пам’ятати, що толерантність передбачає всього лише нормальні цивілізовані стосунки між людьми. Вона припускає усвідомлення того, що світ і соціальне середовище багатомірні, а отже, і погляди на цей світ різні, вони не можуть і не повинні зводитися до одноманітності або бути на чиюсь користь. Толерантною людиною можна назвати особистість, якій притаманні моральні, духовні цінності та якості.    
         Хвилинку етики «Планета Толерантність» з учнями молодших класів провела  Алла Папко (Привільська книгозбірня). В розмові з  школярами бібліотекар на прикладах з дитячих книжок розповіла про толерантність та основні її засади. 
        Бібліотекар Горьківської філії Любов Адаменко втілила ідею інформаційного компасу «Дозволь іншим бути іншими". Світлана Частило (Новокиївська філія) влаштувала діалог  «Толерантний – це про тебе?» з учнями 4 класу місцевої школи. Під час діалогу діти дійшли висновку, що люди толерантні тільки тоді, коли всі питання між собою вирішують доброзичливо і сприймають інших такими, якими вони є та поважають права один одного. Діти згадували казки про співчуття, добро, терпимість, складали  квітку толерантності та вчилися говорити один одному компліменти.       
       Увагу відвідувачів Каланчацької селищної бібліотеки привернула тематична поличка «Толерантність- ключ до порозуміння» облаштовану Ольгою Войтюк. Спеціальні інформаційні повідомлення до Міжнародного Дня толерантності «Толерантність – запорука людяності» підготувала для читачів бібліотекар Крістіна  Ніколаєнко  (Олександрівська книгозбірня). 
      Тетяна Жук (Новопавлівська бібліотека) для односельців підібрала інформаційні матеріали  «Толерантність, як основа сучасного світу». Протягом життя  люди  взаємодіють із представниками різних культур. На жаль, дух нетерпимості, ворожості до іншого способу життя, віри, мови, переконань, традицій був раніше, є й сьогодні. Тож усвідомлення  того, що основою  життя в  багатокультурному соціумі є толерантність  має  надзвичайно важливе значення.   
      В українській мові синонім слова «толерантність»  – «терпимість», воно означає  уміння миритися з інакшою думкою.          
       Любов, прощення, терпіння – основні засади  толерантності та людського життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *