75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 жовтня 2020 р.

Козацькій славі жити у віках !

      Йдуть роки, минають  століття. Український народ не забуває своїх звитяжних сторінок, історичних діячів і народних героїв, що не шкодуючи власного життя йшли на смерть, на муки за народну волю, за його визволення.  Феномен українського козацтва одна з таких славних сторінок історії нашої держави. 14 жовтня, вшановуючи мужність і козацьку звитягу, Україна святкує День українського козацтва.

      Відділ  обслуговування Каланчацької центральної бібліотеки   увазі  користувачів запропонував книжкову виставку «Козацькій славі жити у віках». Зацікавленим відвідувачам бібліотекарки розповіли, що дата для святкування обрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.

     Як відомо, з давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі.  Образ козака, як українського лицаря і захисника рідної землі, близький кожному українцю. Славні герої народу завжди пробуджують його свідомість, закликають до здійснення того, за що боролись його предки.

      Поціновувачам  кіномистецтва до Дня українського козацтва ФанКлуб «КіноПошук», що працює в нашій книгозбірні, запропонував  перегляд  фільму «Пропала грамота» режисера Бориса Івченка почасти заснованого на однойменному оповіданні Миколи Гоголя.

          Головні герої – козаки, яким треба подолати  тернистий шлях до цариці в Петербург. Дорога буде довгою, сповненою веселих історій і загадкових подій. Та з усім впораються  відважні  козаки і виконають відповідальне доручення.      Шановні  чоловіки! Каланчацька центральна  бібліотека  вітає вас  із Днем українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.                                                                                            Бажаємо бути завжди на висоті, долати перешкоди, впевнено йти до своєї мети, залишатися вірними своїм принципам, сподіватися тільки на краще і вірити в свою удачу.                                 З Днем українського козацтва! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *