75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 червня 2020 р.

Природа – наш рідний дім, бережімо його !

Всесвітній день охорони навколишнього середовища … 



«Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.

Одна природа робить велике даром»

Герцен А. І.

     Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища.

      «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» – такі слова звучали у зверненні до генерального секретаря ООН, підписаному 2200 діячами науки й культури з 23 країн світу.

      У травні 1971 року екологічно стурбована світова спільнота почала свою безпрецедентну боротьбу із забрудненням навколишнього природного середовища.

     Головною  метою свята — активізувати діяльність світового співтовариства, всіх мешканців планети Земля на збереження балансу в природі та навколишнього середовища, привнести людський фактор у питання охорони навколишнього середовища, дати народам світу можливість та заохотити  активно сприяти  природоохоронній діяльності, розумінню того, що основною рушійною силою є зміна підходів до природоохоронних питань є місцеві громади, а також дуже важливо роз’яснювати корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було безпечне й благополучне життя в майбутньому.

     Охорона навколишнього природного середовища – нова форма взаємодії людини і природи, яка являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів і діяльність екологічних співтовариств в ім’я сучасних і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації.

      В ООН стверджують, що тільки міжнародне співробітництво може гарантувати подальший безпечний розвиток планети. Важливо також реалізовувати ці ідеї локально, щоб кожна людина, що посадила дерево, взяла участь у прибиранні території, змогла усвідомити всю важливість охорони навколишнього світу.

     Різноманітні пізнавальні та заохочувальні заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться в більшості країн світу як на державному рівні, так і на рівні невеликих колективів, шкіл, бібліотек.

          Всесвітній день навколишнього середовища відзначається по-різному, у тому числі вуличними мітингами, велопробігами, “зеленими” концертами, конкурсами творів і плакатів у школах, посадкою дерев, кампаніями по утилізації відходів і прибиранню території, а також безліччю інших способів.

      Книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи постійно тримають в полі зору просування документів, проводяться різноманітні масові заходи щодо популяризації збереження та охорони природних ресурсів, організовують та беруть участь у екологічних десантах  …   

       Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля.

      Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища.

      Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі.

       Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

      Саме від нас залежить наше майбутнє!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *