75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 квітня 2020 р.

Карантин читанню не завада !


      Карантин. Ніби звичайне слово, а перекреслило наше спільне життя навпіл. До речі слово «карантин»  має італійське походження. Як стверджує Вікіпедія воно означає «час, що триває сорок днів».1368 року 60-й веніціанський дож Андреа Конторіні видав указ про примусове поселення тих людей що прибувають до Венеції в окремі будинки і спостереження за ними.
     Карантин, що запроваджений нині на всій території України відмежував нас від того спокійного і відносно благополучного буття, хай зі своїми проблемами, стресами і негараздами, яким ми жили до 12 березня. В наших душах оселилися страх, тривога, а в декого, й паніка.
   Каланчацька центральна бібліотека пропонує подивитися на ці драматичні  події під іншим кутом і використати їх з найбільшою користю для себе та позитивом.
  У нас з’явився вільний час для пошуків себе у цьому світі і відкриття нових світів у собі. Книгозбірня підготувала для Вас, дорогі читачі, цикл рекомендацій  під умовною назвою «Карантин читанню не завада» і сьогодні ми пропонуємо Вам перший з них.
   Найперше, що ми Вам порадимо  – позбутися тривоги. Тривога з’являється від сумнівів, невизначеності, коли людину переслідує якесь неясне відчуття страху щодо подій майбутнього. І ці зміни викликають підвищене занепокоєння. Здавалося б, це цілком природна реакція. Але тільки, якщо не застрягати в цьому стані і не відчувати тривогу занадто часто, оскільки вона заважає взяти себе в руки та негативно впливає на наш емоційний стан, концентрацію та пам’ять.
   Жити  у сьогоденні і не пропускати власне життя повз себе, прийняти те, що не зможете контролювати геть усе, пережити тривоги, які пов’язані з реальними проблемами  нам допоможе  спеціальна література.
    Ось десятка найкращих творів, які дають змогу усім охочим опанувати мистецтво спокою в будь- якій ситуації. Читайте онлайн за адресами: 
-         Анна Барнс «Як бути спокійним» - https://findbook.in.ua/authors/anna-barns   
-         Анна Барнс  «Як бути щасливим»;
-         Лоретта Граціано Бройнінг «Керуй гормонами щастя» - http://loveread.ec/read_book.php?id=72397&p=1
-         Мік Вікінг «Мистецтво створювати щасливі спогади»;
-         Клаудія Гаммонд «Мистецтво відпочинку»;
-         Деніел Гілберт «Спотикаючись об щастя. Позитивна психологія»;
-         Ектор Гарсія, Франсеск Міральєс «Ікіґаї: японські секрети довгого і щасливого життя»;
-         Джейк Кнапп, Джон Зерацкі «Знайти час»  - http://loveread.ec/view_global.php?id=83084   
-         Андре Моруа «Мистецтво жити» - https://avidreaders.ru/author/andre-morua/
-         Дебра Олів'є «Що відомо француженкам: про кохання, секс й інші приємні речі» -  http://loveread.ec/view_global.php?id=46087
А ще 8 сайтів скачування книг: https://www.imena.ua/blog/8-free-ebooks-sites/?fbclid=IwAR3CfDrT54WXFxpV0qrTrt6wEFv5uB71nSMnuKArbcGBuvb5mGdTj_z7DkE

        Шановні друзі, щиро радимо – читайте! 
Це реально допомагає. 
Пізнаваймо себе і світ разом з нашою Каланчацькою бібліотекою!
        Бажаємо Вам міцного здоров’я та благополуччя !
   Далі буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *