75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 лютого 2020 р.

Читаймо в голос !


Всесвітній день читання в голос…  
    Уже протягом 11 років у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос. Учасники акцій, присвячених цьому дню, обирають книжку на свій смак, знаходять зацікавлену аудиторію і просто читають вголос. Цю ініціативу вже підхопили мешканці 173 країни.
     Всесвітній день читання вголос (голосного читання) не прив’язаний до конкретної дати і відзначається в різні дні, цього року він  припав на 5 лютого. Чи є нагальна  потреба відзначати цей день? Уявіть собі що сьогодні у світі  щонайменше 774 мільйони людей  не вміють читати і писати.  У житті цих людей відсутня книга,тому Всесвітній день читання вголос є одним із кроків на шляху до глобальної грамотності.
     У цей день відбувається багато заходів, щоб показати світові, що кожна людина має право на читання і письмове викладення своєї думки. 
     Працівники Каланчацької централізованої бібліотечної системи теж долучилися до глобального руху грамотності, тим більше що такі заходи сприяють розвиткові читання і популяризації книги.
     Один з таких заходів пройшов у Горьківській сільській книгозбірні.  Бібліотекар Любов Адаменко радо зустріла першокласників Опорного закладу "Горьківський заклад повної загальної середньої освіти Каланчацької селищної ради Херсонської області" і влаштувала з ними голосні читання під назвою «Читаємо про Україну», ознайомила маленьких гостей  з книжковою виставкою оформленою до Всесвітнього дня читання вголос.
    Діти зупинили свій вибір на новітньому  форматі – книгах з доповненою реальністю.
    Пані Любов Адаменко зауважила, що Всесвітній день читання вголос спрямований на те, щоб спонукати молоде покоління до читання книжок  вголос разом із другом або батьками, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками щодо прочитаного, надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою.
    До того ж, таке заняття сприятиме поповненню словникового запасу дитини і запросила всіх долучатися до цього свята.
   Читайте в голос – це надзвичайно корисно!    


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *