75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 жовтня 2019 р.

Джутова філігрань. Що це таке ?


    Знайомимось: в секторі мистецтв Каланчацької центральної бібліотеки до Вашої уваги виставка «Джутова філігрань» й вперше майстриня Ольга Бондар!    
 
     У світі існує багато  різних декоративно – прикладних мистецтв – вишивання, гаптування, в’язання спицями і гачком, вишивання бісером  та атласними стрічками, прикраси зі шкіри, бісероплетіння, орігамі, квілінг та інші. 
    Час швидкоплинний, все проходить і все змінюється і в рукоділлі теж. Виникають нові техніки, відроджуються старі, вносяться елементи новизни в традиційні види декоративно – прикладного мистецтва.
    В секторі мистецтв літературно – мистецької  зали Каланчацької центральної бібліотеки пройшов захід – знайомство з технікою джутової  філіграні, що набуває широкої популярності.
    Керівник сектору Маргарита Молдаван розповіла учням 8 –А класу ОЗ "Каланчацький ЗПЗСО № 1" про особливості використання джуту та  історію виникнення цієї техніки.
      Джутова філігрань ґрунтується на розташуванні ниток завитками або лініями. Філігрань можна використовувати як для декорування поверхонь, так і для створення різноманітних предметів побуту.
     Приводом для цікавої розмови стала експозиція вишуканих робіт у техніці джутової філіграні і квітів з полімерної глини талановитої майстрині з села Гаврилівки Каланчацької об’єднаної територіальної громади пані Ольги Бондар.
Діти переглянули відеоролики, де детально розповідалося про методи і тонкощі  роботи з джутом і полімерною глиною.
   Зацікавлена розмовою юнь задавала багато питань, на частину з них відповіла бібліотекар, керівник сектору мистецтв Маргарита Молдован. На інші питання відповіді дасть сама майстриня Ольга Бондар.
   А 23 жовтня о 14.00 в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки відбудеться творча зустріч з майстринею «золоті руки» пані Ольгою Бондар.  На зустріч з обдарованою мистецьким талантом людиною запрошено учнів 8-А класу, викладача В.В. Барановську, які були присутні на першій  презентації робіт і всіх, хто цікавиться декоративно – прикладним мистецтвом.
Ласкаво просимо!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *