75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

9 серпня 2019 р.

Правову допомогу – молоді!


  
   Певне місце в роботі Каланчацької центральної бібліотеки займає правова освіта населення. 
    Центральна книгозбірня проводить культурно-масові, просвітницькі заходи, здійснює інформаційно – правову діяльність, спрямовану на профілактику правопорушень серед неповнолітніх, молоді, осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, формування у них духовної культури, сприяння розвитку у них позитивних якостей, корисної зайнятості у вільний від роботи та навчання час, формування та закріплення здорового способу життя, профілактику алкоголізму, наркоманії, соціально небезпечних хвороб, а також задоволенню освітніх, інформаційних потреб.
   Цей напрям діяльності центральна бібліотека координує з Каланчацьким районним сектором з питань пробації. Доречі, з метою подальшого покращення цієї роботи складена угода на співпрацю.
    У рамках співпраці з районним сектором з питань пробації підоблікові часто відвідують книгозбірню, беруть участь в масових заходах, знайомляться з новими надходженнями.
   Днями бібліотеку відвідали молоді люди цієї категорії разом з підполковником І.М.Рябовою, вони прослухали лекцію головного державного інспектора  Головного управління Держпраці у Херсонській області пані Надії Дудченко  «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства», взяли участь в обговоренні цієї проблеми, переглянули книжкову виставку «Торгівля людьми – тяжкий злочин» та відео-фільм «Життя на продаж».
    До розмови  долучилися головний спеціаліст Управління соціального захисту населення Каланчацької РДА Інна Островська  та начальник Каланчацького Бюро правової  допомоги Тетяна Філіппова, з якими центральна бібліотека також співпрацює вже багато років поспіль.
     До уваги відвідувачів літературно-мистецької зали центральної бібліотеки до Дня Незалежності України представлена постійно-діюча виставка «Україно моя, я для тебе на світі живу». З матеріалами представленими на ній вже також ознайомилися підоблікові Каланчацького районного сектору з питань пробації разом з підполковником І.М.Рябовою та інші учасники заходів і користувачі.
    Координація зусиль та тісна співпраця бібліотеки з правоохоронними органами дає гарні результати та певні успіхи.
   Закони – знати, їх дотримуватись й спокійно жити!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *