75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 серпня 2019 р.

У сяйві радісного дня …


    У літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки відбулося цікаве пізнавально-розважальне свято до Дня Незалежності України «Живи, Україно, живи для добра!» 
     Каланчацька централізована бібліотечна система підготувала цикл заходів до 28-ї річниці незалежності України, про які повідомлялося у ЗМІ і на сторінках  інтернет ресурсів, фінальною точкою відзначення свята стало об’єднане засідання учасників бібліотечних клубів «Спілкуймось!» і «Дивослово».
    Розпочався захід поетичними рядочками  Б. Цибульського:
Тобі, найкращая перлино
Моїх розбуджених надій,
Тобі, що звешся Україна,
І в цей життєвий буревій,
Тобі, що постаті козачі
Для нас змальовуєш щодня,
Я шлю привіт й бажаю вдачі
У сяйві радісного дня.
    Ведучі заходу  – керівник бібліотечного об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» Тетяна Петруненко, активна учасниця клубу Любов Степко та керівник літературного об’єднання «Дивослово» Ірина Добровольська одразу висловили побажання, щоб це свято доторкнулося до сердець, а почуте влилося в душі. Й розпочалася  цікава розповідь …
     28 років пройшло з того моменту коли збулося довічне прагнення нашого народу. Збулося те, за що страждали і гинули, боролися і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України – впродовж років, десятиліть, століть... Те, що було провідною зорею для геніїв її духу,  – і що було їхнім непозбутнім болем і тяжкою мукою...
...Народилась Україна Нова,
Небувала, чиста, як дитя,
Україна Зоряної Мови,
Україна Божого Буття!
Україна казки і кохання.
Та Держава, де щезає тлінь.
Україна творчого повстання
Для усіх безсмертних поколінь.
/Бердник 0. "Золоті Ворота"/
Дійсно, до незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом, дорого за неї заплатила. Цей шлях всіяний трагічними і героїчними сторінками історії нашого народу. В підвалині української державності – і століття боротьби наших предків, і символізована насамперед в іменах Т.Г.Шевченка і І.Я.Франка титанічна робота великих просвітителів народного духу, і сама душа українського народу.
Благослови і вознеси
Болючу правду України,
Що йде від чистої роси,
Що йде від чистої сльози -
Не тільки смуток і руїни.
...І незнищенність України,
Народе рідний, вознеси! 
/Кочугур Д. "Благослови і вознеси..."/
     Прагнення волі завжди пекло серця українського народу. Недарма на нашому гербі - тризубі читаємо слово „воля". Скільки їх – борців за незалежність! Не перерахувати. І не час ділити лаври переможців – це зробить історія. Головне, що цей серпневий день прийшов!
…з ним довгожданим громом і дощами,
Щоб повернулось Слово до пісень.
І Правда поселилась поміж нами.
Щоб не було в минуле вороття
До вбивчих і голодних тих тридцятих...
Хай мало в нас іще своїх звитяг,
Та ми повинні про святе все знати.
Допоки не згуртуємось разом
Не будемо єдині в наших діях,
Машину не спровадимо на злом -
Залишаться ідеї наші в мріях.
/Миколайчук В. "Серпень І991-го"/
     Нехай наші символи – Гімн, Золотий Тризуб, наш Прапор синьо-жовтий освітлюють наше життя, гріють душі й серця, єднають і зміцнюють сили всіх українців.
   Справжньою окрасою свята стала участь в ньому чарівних пані  Лідії Крайнової та Лариси Бруяко , які подарували залу гарну і надзвичайно  оптимістичну  пісню – побажання «Щастя нам, українці!» у чудовому виконанні.
    По закінченню урочистої частини заходу ведучі запросили присутніх на  святкове чаювання. Принагідно ведуча Тетяна Петруненко нагадала  присутнім, що 14 серпня українці святкували Маковія або Медовий Спас та 19 – Преображення Господнє або Яблучний Спас і пригостила всіх дарами південних садів – яблуками та виноградом.
      Активна учасниця обох клубів  Валентина Куцева поділилася враженнями від подорожі Італією і прочитала вірш присвячений подрузі, колезі по роботі, ювілярці пані Лідії Дем’яновій і розсмішила зал жартівливим віршом «Пляж». 
    За прохолодними напоями і солодощами точилася неспішна розмова  про життя, про будні і свята, про Україну і її 28-й день народження.
     Колектив Каланчацької центральної бібліотеки з нагоди річниці Незалежності нашої держави бажає усім міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту, віри у щасливе майбутнє України! Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу рідної України.
   Зі  святом нас, шановна громадо! З Днем Незалежності !



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *