75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

16 травня 2019 р.

Людина сильна своєю сім'єю!



     Весь світ святкує День сім’ї...
     Адже сім’я – це основа  суспільства, це колиска загальнолюдських цінностей, культури і історії, головна запорука стабільності і розвитку держави. Альянс сім`ї і держави – необхідна умова благополуччя і процвітання соціуму.

    Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним становищем родини та її значенням у процесі виховання покоління, що підростає.
    Відзначення  Дня сім′ї  спонукає до поглибленого розуміння питань родини, привертає  увагу до проблем сім’ї.
     До Дня сім’ї в Каланчацькій центральній бібліотеці облаштовано книжкову виставку – пораду «Сім′ю згуртувати зуміє мудрість книг». Відвідувачі бібліотеки ознайомляться з рекомендованою до сімейного читання літературою, як художньою так і пізнавальною. Не можна переоцінити важливість сімейного читання, адже дитина вчиться спочатку слухати книгу, потім перегортати сторінки, запам’ятовувати слова, які бачить або чує. Читання дає їй  можливість посміятися та поспівчувати разом, навчитися не розгублюватися в життєвих  ситуаціях.               
    В Новокиївській бібліотеці – філії до Міжнародного дня сім’ї  пройшли сімейні зустрічі  «Читаємо всією родиною».
    Виступаючи перед учасниками заходу  бібліотекар Світлана Частило зазначила, що освіта дитини починається з навчання читати і писати. І відбувається це здебільшого в родинному колі. У сім’ї прищеплюються і любов до книг, і отримання задоволення  від  процесу читання, і звичка бути постійно з книгою й неможливість існування без неї.      
      Батьки присутні на родинному читанні активно дискутували на сімейні теми, але всі згодилися з тим, що дитина відчуває духовну єдність із родиною тільки тоді, коли батьки усвідомлюють взаємозв’язок між розвитком молодшого покоління і освітнім рівнем старшого покоління.             
      Бібліотекар, звертаючись до  батьків і дітей наголосила на тому, що  тільки спільними  зусиллями ми зможемо відродити гарну традицію сімейного читання і закликала долучитися до світових книжкових скарбів, що зберігає бібліотека. 
   Пам’ятаймо, дерево тримається корінням, а людина сім’єю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *