75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 квітня 2019 р.

Тиждень книги – справжнє свято Книги!


      Каланчацька молодь взяла активну участь  у Всеукраїнському Тижні молодіжної книги.
    З 17 по 23 квітня  в Україні проходив  Тиждень молодіжної  книги, який  зазвичай  приурочують до  Всесвітнього дня книги та авторського права.   Метою цього масового заходу є підвищення іміджу бібліотеки і професії бібліотекара та  популяризація читання в молодіжному середовищі. Адже незважаючи на швидкий розвиток комп’ютерних технологій, книга не втрачає свого значення в пізнанні себе і оточуючого світу.
     Низку цікавих заходів в рамках Тижня молодіжної книги запропонували своїм юним користувачам працівники  Каланчацької центральної  бібліотеки,  їх переліком було анонсовано на блозі Каланчацької централізованої бібліотечної системи та на сторінці бібліотеки у Фейсбуку. 
     Першим з зазначеного переліку відбувся пізнавальний, естетично розвиваючий і інформативно корисна подорож під назвою «Культурні столиці Європи». Вона відбулася у літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки і провела його керівник Сектору мистецтв Маргарита Молдаван. 

    «Навчайтесь і читайте. Читайте книжки серйозні. Життя зробить усе інше!» Ці слова Ф.Достоєвського стали лейтмотивом створеної  у відділі абонемента книжкової виставки-репортажу «Поговоримо про модні книги». Це звукова книжкова виставка, яка презентує користувачам нову літературу сучасних українських авторів та найбільш популярну серед молоді художню літературу жанру фентезі. Бібліотекарі Л.Шаваровська та О.Качур докладно анонсували  відвідувачам кожну книгу. Користувачі із задоволенням переглядали представлені на виставці твори і брали їх читати додому.
       На певному етапі до проведення Тижня  молодіжної книги приєднався  Каланчацький фан клуб «КіноПошук» …
     Другий день Тижня молодіжної книги пройшов під гаслом «Пригодницький четвер». Клуб «Старшокласник» завітав до бібліотечного фан клубу любителів кіно. На учнів 9 класу Каланчацької ЗОШ № 2, класний керівник Ксенія Володимирівна Білан, чекала захоплююча літературна кіномандрівка «В пошуках Робінзона Крузо».  
      Майже в шістдесят років відомий журналіст і публіцист Даніель Дефо почав  писати роман «Робінзона Крузо» і, скоріш за все, він найменше думав про те, що з-під його пера виходить твір, який житиме віки.
      До 300-річчя книги-ювіляра бібліотекарями відділу обслуговування центральної бібліотеки підготовлена цікава розповідь про історію написання книги, про її другу та третю частини. Роман Д. Дефо «Робінзон Крузо» став літературною сенсацією і породив безліч наслідувань. 

    За мотивами книги автора знято художні фільми в різних країнах. І в рамках Тижня молодіжної книги клуб «Старшокласник» мав приємну нагоду переглянути  захоплюючий пригодницький фільм «Робінзон Крузо» . По закінченню кіносеансу старшокласники обговорили  і  роман й його кіноверсію в контексті світової літератури і кіномистецтва.    ентезійна п’ятниця в центральній бібліотеці почалася з інтернет прогулянки по Book OnLine під назвою «Дивовижні світи фентезі». Молодь захопливо слухала розповідь бібліотекаря про книги написані в жанрі фентезі.
     Юнаки та дівчата дізналися, що фентезі це різновид фантастики, а ще жанр сучасного мистецтва, де використовуються міфологічні та казкові мотиви. В інтернет просторі є безліч порталів та сайтів для читання та серед них є цікавий ресурс «Book – Online», де є широкий вибір літератури різної тематики – художня, навчальна, довідкова та інші. Ведуча фентезійної п’ятниці наголосила на важливості  використання  молодими людьми гаджетів  не тільки для ігор та телефонних розмов, а ще й для перегляду кінострічок та читання книг. 
     Історичний понеділок Тижня Молодіжної Книги на абонементі центральної бібліотеки розпочався з книжкової  виставки - реклами «Світові та українські майстри для молоді» (історичне занурення). 
      До уваги молодіжної аудиторії, для тих хто цікавиться історією, не байдужих, національно свідомих патріотів України, було представлено численні видання на історичну тематику. Добірка прекрасних історичних творів, не залишили нікого байдужим – Юрій Мушкетик «На брата брат», Раїса Іванченко «Отрута для княгині», Роман Іваничук «Вогненні стовпи», Семен Скляренко «Володимир», Юрій Винничук «Цензор снів», Леонід Кононович «Чигиринський сотник» та інші. 
      Бібліотекари закликали читати талановиті твори цієї тематики і глибше пізнавати  історію рідного краю.
       Закриття цьогорічного Тижня молодіжної книги пройшло під гаслом : «Читаймо задля єднання, єднаймося задля читання». Юнаки та дівчата  обрали книгу року, нею стала збірка геніальної поетеси, української Кассандри Ліни Костенко «Мадонна Перехресть».
       Молодь  з захватом перечитувала надзвичайно тонкі, метафоричні і вишукані поезії Ліни Костенко. Ініціативні юнаки і дівчата з книгою «Мадонна Перехресть» пішли  в паркову зону і звертаючись до перехожих рекомендувати її для читання і занурення в тонкий  і вишуканий світ поезії та людських почуттів.
     Тиждень молодіжної книги завершився, свої основні завдання він виконав, Каланчацька центральна бібліотека  долучившись до його проведення, довела що діяльність книгозбірні  спрямована на пізнання, самопізнання, творчий розвиток особистості, навчання та дозвілля молодіжної читацької аудиторії. За цей час було створено позитивне інформативне середовище й більш досконало вивчені інформаційні потреби молоді.
      Читайте! Це дозволить пізнати  мудрість тисячі людей і  постійно поповнювати свої знання.
        Читайте! Книга навчить переймати досвід і концентрувати свою увагу на головному.
        До зустрічі у затишних залах Каланчацької центральної бібліотеки!

https://www.youtube.com/watch?v=TfozpwrMrA8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2A6yxQwKNFtwtnm_BBrTEjahu57diamP78nSM1_uJDApdHw7-LRze0tDs

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *