75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 березня 2019 р.

На казковій бібліотечній галявинці ...


       Творчість дитячих письменників – цікава дітям!
    Днями учням 6-го  класу Гаврилівської загально-освітньої школи  захотілося не поодинці, а разом, дружно відвідати сільську бібліотеку.
 Й зразу ж після уроків вони завітати до Гаврилівської сільської  бібліотеки-філії Каланчацької централізованої бібліотечної системи. 
   Юних відвідувачів тепло зустріла бібліотекар книгозбірні Галина Журинкіна.
   Галина Леонідівна в цікавій ігровій формі ознайомилися учнів з творчістю  і дослідженнями відомого німецького письменника,  вченого - зоолога, мандрівника, автор науково-популярної роботи «Життя тварин» Альфреда  Брема. Юним відвідувачам поталанило, адже в книгозбірні якраз в цей день була оформлена виставка його книг «Дослідник царства тварин». З великою цікавістю юні слухали розповідь бібліотекаря, задавали багато питань, ділилися своїми думками, адже дехто з дітей щось читали чи чули про відомого мандрівника.
  Юним відвідувачам книгозбірні дуже сподобався груповий похід до бібліотеки. А господарка книжкового царства запросила їх приходити частіше – класом чи поодинці. Бібліотека завжди рада своїм відвідувачам!
   За кілька днів діти знову майже всім класом й запросивши друзів з інших класів знов дружно великим гуртом завітали до бібліотеки, а Галина Леонідівна запросила  їх «на бібліотечну казкову галявину»,  де вони з великим задоволенням познайомилися з героями творів  Віталія Біанкі.
    Бібліотекар влаштувала цікаве інформаційне спілкування, розповіла про повісті та оповідання автора, адже казки В.Біанкі відзначаються високою художністю, вірогідністю наукового матеріалу, прищеплюють любов до природи .
     Діти ознайомились з життям письменника, провели цікаві ігри по казках «Перша охота» і «У кого ніс кращій?», порівняли творчість Віталія Біанкі і Альфреда Брема.
   Юні читачі разом з бібліотекарем здійснили також віртуальну подорож у «Зоологічний музей російської академії наук», де працював батько письменника В. Біанкі.    
      Цікаво, що позапланово, поряд з іншими заходами, в книгозбірні відбулися цікаві пізнавальні заходи присвячені двом видатним письменникам – натуралістам, які  відвідали майже всі учні 1 – 6 класів Гаврилівської загально-освітньої школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *