75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 грудня 2018 р.

Людина починається з добра...


  
      Повірити в себе й сонечко тобі посміхнеться !
     3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, а це за офіційними даними, близько 10% населення світу, або 650 мільйонів.
    В  Україні майже 2 млн. одиноких людей, близько 200 тисяч не здатні себе обслуговувати, 15 тисяч проживає в будинках інтернатах. Їх об’єднує немічність і самотність. Понад два з половиною мільйона людей, які потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу відвідувати бібліотеки, музеї, кінотеатри, поліклініки, концертні зали, цирки та зоопарки...
    З таких сумних статистичних даних починалися різноманітні заходи в книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи присвячених Міжнародному дню людей з інвалідністю.
    Для відвідувачів центральної бібліотеки оформлена книжкова виставка  «Не будьмо байдужими!» та інформаційна година  «Сильні духом». Відвідувачі переглянули відео-перегляд «Великі люди з обмеженими можливостями». Це цікава відео-розповідь  про видатних людей світу різних часів та різних країн, які незважаючи на тілесні вади досягли неабияких вершин у різних галузях знань, стали відомими на увесь світ, визнаними людьми людства.
    Бібліотекар центральної бібліотеки розпочинаючи захід, запитала присутніх:  «А чи знаєте ви, що:
-  Гомер – давньогрецький поет, філософ, від народження був сліпим.                    -  Альберт Енштейн – людина зі світовим іменем, математик, хворів на аутизм, дислексію.
-  Людвіг Ван Бетховен – композитор, людина з вадами слуху.
-  Ісаак Ньютон – відомий фізик, від народження хворів на епілепсію, був заїкою.
-  Леонардо Да Вінчі – визнаний художник, письменник епохи Відродження, дитячий церебральний параліч.
-  Уолт Дісней – славнозвісний мультиплікатор, кінопродюсер, від народження мав затримку психічного розвитку».
   Учасники заходу по закінченні відео-фільму  ще довго сиділи замисленими, зосередженими. Адже важкі хвороби не зламали їх, незважаючи на проблеми, ці люди досягли великих успіхів і стали всесвітньо відомими. А значить, коли людина обмежена у здоров'ї,  їй обов'язково дарується талант і неймовірно добре серце. 

  В сільських бібліотеках-філіях були оформлені книжкові виставки, перегляди, проведені масові заходи для молоді та дорослих.
    Привільська сільська бібліотека- філія запросила односельців  переглянути тематичну поличку «Життя без обмежень».
    Новопавлівська сільська бібліотека-філія провела для відвідувачів Годину  спiлкування "Не втрачай надiю!"
   Новокиївська сільська бібліотека-філія запросила жителів села  приєднатися до Години духовності «Передай добро по колу».
   З метою обслуговування соціально-незахищених груп населення, людей з обмеженими фізичними можливостями Новокиївська бібліотека-філія активно співпрацює з громадою села, Новокиївським НВК, люди з інвалідністю, літні люди чи люди з обмеженими можливостями обслуговуються на дому чи місцем тимчасового перебування, за щиро дякують бібліотекарю Світлані Частило.
    Кожна людина унікальна, неповторна, її треба любити і берегти такою, якою вона є. Адже найбільша цінність – людське життя !
 «Повір у себе!» ці слова як гасло
Їх кожен день у пам'яті читай
І щоб ніколи віра та не згасла
Ти кожен день та час свій пам'ятай.
Хай буде всім у добрий час дорога
Як перший крок з молитвою надії
Благословення всім від долі і від Бога
І віри в себе, світло, добрі мрії.
   Людина живе лише один раз і так хочеться залишити добрий слід на згадку про себе. І щоб не сталося в житті у кожного з нас, завжди потрібно пам’ятати, що ми живемо на планеті Земля і носимо ім’я – Людина!  А людина починається …   з добра. І творити добро – значить бути щасливим !
    Доброта людини – у її погляді, лагідних очах, щирій усмішці. А ще й в доброму привітному слові. Часом нам так не вистачає його! Кажуть, що словом можна і поранити боляче, якщо воно зле і безсердечне, і вилікувати, оживити, якщо воно чуйне та сповнене безмежної доброти. Отже, давайте будемо уважнішими один до одного і завжди приходити на допомогу!
   Ласкаво запрошуємо до наших бібліотек!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *