75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 жовтня 2018 р.

Відкриваємо та популяризуємо нові таланти!

  Скриня народних талантів Каланчацького краю поповнюється новими й новими іменами!   

  До Всеукраїнського Дня бібліотек в літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки організовано незвичну виставку робіт народних умільців, як подарунок всім бібліотекарям, користувачам, відвідувачам масових заходів бібліотек до свята.
   Сьогодні до скарбнички народних майстрів сміливо увійшли імена Данько Валентини Іванівни, Марченко Ольги Георгіївни, Молдаван Маргарити Миколаївни, Косенко Катерини Сергіївни.
  Приємно відзначити, що дві з чарівних жіночок з золотими руками, є працівниками бібліотеки, це – Маргарита Молдован та Катерина Косенко.
Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами…
Так і наші умільці творять красу нитками, бісером, намистинками, папером, стрічками і багатьма іншими матеріалами.
    Неможливо відвести погляд від ікон вишитих бісером Валентини Данько.  Дивишся і ніби чуєш церковний дзвін, хочеться просто стояти і мовчки дивитись і дивитись.
   Зразу ж кидаються в очі роботи Ольги Марченко. Любов до майстрування, створення незвичного, гарного. Цікавого… Її вишивки настільки виконані майстерно, що на перший погляд не відрізниш від професійної фотографії. Ольга Марченко вражає умінням підбирати яскраві кольори до своїх творінь. Роботи оживають під її умілими руками. А як уміло підібрані відтінки, переходи кольорів, тіні та яскраві моменти – навіть професійні майстри не відрізнять!
   Роботи Маргарити Молдаван, у стилі монохромної вишивки, зачаровують. Тонко виконані, гарно оформлені. Кожна робота несе в собі таємничість, загадковість… Від її робіт важко відірвати погляду.  Її роботами неможливо не милуватись, годинами можна стояти коло виставки її неповторних захоплюючих витворів краси та натхнення.
    Катерина Косенко представила виготовлені аксесуари для волосся ручної роботи. Кожний витвір в єдиному екземплярі, неповторний, вишуканий, теплий. Роботи юної майстрині підкорюють серця своєю витонченістю, винахідливістю, тонким баченням краси!
    Кожна робота наших майстринь приваблює своєю самобутньою неповторністю, оживає українськими мотивами: калиною, волошками. У кожну роботу наші умільці вклали душу, кожна річ створена з великою любов’ю, саме тому вироби випромінюють позитивну енергетику добра  і домашнього затишку.
   Відкриваємо народні таланти! Самодіяльних митців в нашому таврійському краї побільшало, чим ми й пишаємось!
  Щиро дякуємо за шикарний подарунок, бажаємо творити нові шедеври і радувати відвідувачів книгозбірні  новими й новими творчими роботами.  
  Творчої наснаги та терпіння умілим рукам наших майстринь !

                      

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *