75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 червня 2018 р.

День скорботи і вшанування пам’яті…


   Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.
   Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.
    Кожен раз в цей День ми згадуємо… Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані іншими людьми.

   Сьогодні вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.
   Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
  До дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни бібліотеками Каланчацької централізованої бібліотечної системи підготовлено та проведено цикл масових заходів «День скорботи і вшанування пам’яті…», зокрема, в центральній бібліотеці оформлено перегляд «А завтра була війна ….», створено папку – накопичувач «Пам’яті полеглих гідними будьте» та організовано День скорботи та вшанування пам’яті  жертв війни, в Горьківській філії оформлена тематична полиця «22 червня – День скорботи». 
    Гаврилівська філія запросила односельців переглянути виставку – пам'ять «Пам’ятаємо, земле, 41-й», В Новокиївській сільській бібліотеці-філії проведено «А пам'ять священня», відвідувачі Олександрівської філії взяли участь в інформаційній годині «Щоб ніколи світанки не здригались від слова  «Війна», в Привільській філії до уваги відвідувачів оформлено тематичну полицю «22 червня – назавжди вкарбовано в пам'ять».
 Делегація центральної книгозбірні відвідала меморіал загиблим воїнам в мікрорайоні Преображенському, вшанували пам'ять загиблих односельців та поклали квіти. 
    Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!
    Вічна пам'ять загиблим! Честь і слава живим героям!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *