75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 травня 2018 р.

Горьківська бібліотека-філія - справжня рукавичка !


  Горьківська сільська бібліотека не в змозі вмістити всіх бажаючих її відвідати одночасно! Адже кожного дня малеча йдучи зі школи обов’язково відвідує сільську книгозбірню. Це стало для маленьких читачів доброю традицією, а відвідання бібліотеки – для них завжди свято, маленьке свято кожного дня!
Дорослі теж постійні відвідувачі бібліотеки. Читають багато, особливо полюбляють поритися в нових надходженнях…
   З метою надання методичної допомоги Горьківську бібліотеку-філію відвідали директор та методист Каланчацької ЦБС Надія Федкевич та Валентина Бабічева.
  Сільська бібліотека займає дуже  маленьке приміщення з двох кімнат, де поряд з фондом розміщені книжкові виставки, роботи народних умільців села. Фонд бібліотеки складає майже 10 тисяч примірників.
   Не далеко від бібліотеки знаходиться сільська школа, тому кожного дня  в бібліотеці можна бачити дітей з портфеликами,  які часто забігають, чи то по книжки, чи поділитися враженнями про прочитане, чи показати свою нову роботу, а може й просто випити смачного чаю зі смаколиками з привітливою, завжди усміхненою бібліотекаркою Любов Володимирівною Адаменко.
   В бібліотеці оформлено книжкові виставки: «1030 –річчя Хрещення Київської Русі-України»,  «Моя сім’я – Україна!»,  де представлені нові, сучасні книги даної тематики. Книжки з виставки користуються попитом у відвідувачів, хто просто бере яскраві книжки переглянути тут в бібліотеці, а хто й для уважного та детального читання додому.
   При бібліотеці діє  клуб «Україночка» для дітей віком від 7 до 12 років. Завітайте до бібліотеки і ви побачите які чудові роботи виготовлені дитячими руками: це і ляльки-мотанки і картини з клаптиків тканини, яскраві фартушки та багато чого іншого дуже цікавого.
   Любов Володимирівна не є дипломованим бібліотечним фахівцем, але з роботою справляється на відмінно. Любить читати, потім рекомендує прочитані книжки іншим.
   Багато книг подаровано читачами, це нові, сучасні книжки, які так потрібні відвідувачам.  В бібліотеці є багато періодичних видань, журнали для малечі, цікаві газети для дорослих.
   В бібліотеці професійно ведеться вся документація: щоденник роботи, читацькі формуляри, акти на надходження, картотеки вчасно оновлюються та доповнюються новими надходженнями.  
  Частий гість бібліотеки – Олена Сєлєзньова, місцева поетеса,  всебічно обдарована людина, яка залюбки ділиться своїми талантами з підростаючим поколінням і псевдонім прекрасний у неї – Вогнедана.
   Багато її робіт та робіт її чоловіка – відомого на всю Херсонщину, а може й за межами, умільця –«золоті руки»  гончара, учасника АТО, представлені у бібліотеці, і прикрашають вони та доповнюють будь-який захід.
  Хочеться побажати колезі, щоб все таки бібліотека отримала інше – просторе приміщення, де б було зручно і відвідувачам і бібліотекарю. А це залежить, в першу чергу, від місцевої влади.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *