75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 квітня 2018 р.

Пам'ятаймо про безпеку !


    Охороні праці, протипожежній безпеці та техніці безпеки в Каланчацькій централізованій бібліотечній системі приділяється велика увага.  Ця робота ведеться в двох напрямках: з працівниками бібліотечної системи та відвідувачами книгозбірень. 
     На виконання вимог ст. 13 Закону України „Про охорону праці" в бібліотечній системі призначена відповідальна особа  на громадських засадах – бібліотекар по забезпеченню рішень з питань охорони праці, яка пройшла навчання та отримала посвідчення інженера з охорони праці. В її обов’язки впроваджено забезпечення виконання  рішень з питань охорони  праці, протипожежній безпеці та техніці безпеки та відображено у відповідних програмах, положеннях та інструкціях.
   З метою запобігання порушення прав і свобод людини і громадянина та уникнення ситуацій щодо виникнення пожеж в місцях проведення масових заходів, навчання, як себе вести у випадку такої ситуації в бібліотеках громади проводяться заходи для відвідувачів:
-         Книжково-ілюстративна виставка “Твоя безпека в надзвичайних ситуаціях”;
-       Відкриті книжкові полиці “Прочитайте, Ви цього не знали”, “Пам'ятай про безпеку”;
-         Інформаційні хвилинки: “Трагедія, що не може повторитись”;
                                          “Живи, дій та виконуй закони безпеки”;
                                          “Будьте обережні з вогнем”.
-          Буклети та закладки “Пам'ятай про техніку безпеки”.
-          Флешмоб   “ #Перевір своє приміщення”,  “ #Ліквідуй  порушення”.
-          Перегляд  відео-фрагментів “Причини пожеж та наслідки”;
                                              “Пожежна безпека”;
                                              “Пожежна безпека практичні навички”;
                                              “Вогонь, ваші дії під час пожежі”.
-    Бесіда – обговорення «Пам'ятай про мокру хустинку!»  з читачами 4 – 6 класів.
       В бібліотеці для дітей вже відбулася зустріч учнів з працівниками пожежної частини  «У світі героїчних професій МНС:  Вогнеборці» в рамках обласного інноваційного проекту" ПрофіСтарт - юні обирають майбутнє!" .
       Юних відвідувачів  бібліотеки для дітей цікавить виставка дитячих малюнків «За казкою С.Маршака «Кицькин дім», яка виготовлена самими читачами та оформлена у відділі обслуговування молодшого шкільного віку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *