75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

6 жовтня 2017 р.

З Всесвітнім Днем Посмішки !


   Посміхнімось один одному !
    Кожного року у першу п’ятницю жовтня весь світ неофіційно відзначає прекрасне свято – День Посмішки.
   Від щирого серця вітаємо всіх друзів, колег, знайомих й просто всіх – всіх – всіх з цим чудовим святом.
   Виникненню цього чудового свята ми зобов’язані американському художнику Харві Беллу. Він придумав всім нам відомий смайлик — «усміхнене жовтеньке обличчя», для реклами акції.
    Значки  із зображенням цього смайлика були приколоті до одягу службовців й піднімали настрій клієнтам. Вони  мали шалений успіх. Пізніше стали виготовляти листівки, майки, футболки, емблеми, плакати, прапорці, флаєра з цим позитивним логотипом. Й  цей кумедний смайлик набув  величезну популярність у світі.
   А вже досягнувши похилого віку художник Харві Белл придумав свято World Smile Day. Воно вперше відзначилося у 1999 році й стало популярним та таким потрібним у оптимістичних людей світу…
  Посмішки бувають різними, адже вони відображають внутрішній стан кожної людини. Посмішки бувають – щирі, добрі, чарівні, радісні, грайливі, доброзичливі, комічні, натягнуті, гордовиті, лукаві, удавані, збентежені, стримані, здивовані, сумні, таємничі, загадкові, «до вух», цинічні, крізь сльози, злі, ненависні…
   Посміхатися потрібно завжди! Посмішка окрилює, приносить радість, заспокоює, заохочує, приваблює, привертає увагу, піднімає настрій, й, навіть, лікує …
  Існує п’ять причин щиро посміхатися… Ось вони!
    По перше:  Посмішка лікує депресію!  Коли людина посміхається, м’язи обличчя, напружуючись, впливають на нервові закінчення, за якими передаються в мозок відповідні імпульси. У підсумку в кров викидаються ендорфіни (гормони щастя) і настрій  значно покращується!
   По друге:  Посмішка допомагає при слабкому імунітеті. Вчені довели, що сміх збільшує опірність організму до стресів, а також здатний сприяти підвищенню в організмі антитіл, що борються з інфекційними захворюваннями.
     По третє: Посмішка сприяє знаходженню друзів. Усміхнений людина завжди привертає увагу, а також бажання з ним познайомитися і поспілкуватися. Усміхнена людина завжди має багато добрих щирих друзів !
    По четверте:  Якщо поруч похмурі  та недоброзичливі люди… Дослідження показали, що досить одній людині в оточенні похмурих людей посміхнутися й мимоволі інші починають посміхатися їй у відповідь. Це відбувається на підсвідомому рівні, подібно до того, як люди підхоплюють чуже позіхання. Й в колективі встановлюється доброзичлива обстановка.
    Й по п'яте. Посмішка сприяє укріпленню здоров'я. Адже під  час сміху поліпшується кровообіг, організм насичується киснем, нормалізується кров’яний тиск … А ще вчені довели, що досить тривалий сміх може замінити десятихвилинне заняття спортом.
  А ось цікаві факти…
1. Вчені , що досліджували посмішки, вважають, що посмішка — це вроджена здатність людини, а не набута. Адже навіть сліпі діти з самого малечку, які позбавлені можливості спостерігати за людьми навколо себе і копіювати манери поведінки, вміють чарівно посміхатися.
2. Діти посміхаються до 300 разів на день, а дорослі набагато менше, деякі з них – «ділові» не дозволяють собі навіть 10 посмішок – довели дослідники.
3. Дослідження показали, що підчас посмішки у всіх людей губи розташовані несиметрично. Фахівцями навіть розроблені вправи, які допомагають сформувати симетричну посмішку.
4. «Країною усмішок» вважається Таїланд.  В Тайланді місцевих жителів буквально закликають посміхатися всім навколо.
5.  А ось у Китаї перед Олімпіадою 2008 року навіть були організовані спеціальні курси, на яких навчали місцевих жителів посміхатися незнайомим людям.
6. А ще присуджується міжнародна нагорода Орден Усмішки. Орденоносцами можуть стати люди різних професій, уподобань, віку…
7. Про усмішку зняті фільми та мультики, придумано багато пісень, віршів, крилатих виразів, цікавих цитат  та  афоризмів.

Тож, побажаймо всім гарного настрою, приємних зустрічей та теплих, щирих посмішок !
З прекрасним Міжнародним святом Вас – Днем посмішок !!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *